sobota 03. října 2020 | Lukáš Mihal

Dorostenci sice od Třince inkasovali pouhé dvě branky, na výhru to však nestačilo

Dorostenci po čtyřech gólově bohatých utkáních narazili na Třinec, kde naopak o branky byla nouze. Nikdo se totiž dlouho nemohl prosadit, nakonec se to však první povedlo Ocelářům, kteří ve druhém dějství skórovali dokonce dvakrát. Berani tak měli celou třetí třetinu na vyrovnání, o které se také pokoušeli, ale dosáhli jenom na snížení. Hosté pak pro zbytek času zamkli svou klec a těsné vedení nakonec udrželi, díky čemuž si připisují tři body. Berani naopak poprvé po třech duelech odchází z ledu bez bodu.

1:2
(0:0, 0:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 47. Kaláč (Tomeček) – 22. Wawrzkiewicz (Tomiczek, Cedzo), 39. Ochman (Šotkovský, Pánek). Rozhodčí: Šico - Kučera, Poláček. Vyloučení: 7:7. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 70. Střely na branku: 29:45. Průběh utkání: 0:2, 1:2.

Berani Zlín: Málek – Žižka, Sýkora, Burian, Mojžíš, Hamrla, Šišák – Peprna, Jecho, Tomeček, Ramert, Čechmánek, Kaláč, Heš, Babulík, Gerych, Leška

HC Oceláři Třinec: Klimek – Hykl, Ciencala, Andrle, Žabka, Buják, Ročák, Pospíšil – Volas, Pánek, Cedzo, Tomiczek, Wawrzkiewicz, Šotovský, Hlávka, Kozlík, Ochman

Zápas začal zvolna hned několika technickými prohřešky na obou stranách, mírně aktivnější byli hosté z Třince. V šesté minutě usedl na trestnou lavici třinecký Boris Žabka, ale domácího toho nedokázali využít, jelikož ho po chvíli následoval zlínský Marek Šišák. Zápas byl obecně nad míru nedisciplinovaný, rozhodčí rozdali celkem 26 trestných minut.

Po skončení přesilovky se z gólu přece jen radovali zlínští. Rozhodčí však kvůli postavení útočícího hráče v brankovišti odepřel gólový zápis Jakubu Čechmánkovi, který z toho samozřejmě nebyl dvakrát nadšený. Do šaten se tak šlo za stavu 0:0.

Do druhé části hry vstupovali hosté s výhodou přesilové hry, kterou si přenesli z konce první třetiny. Pouhou vteřinu před koncem početní výhody propálil brankáře Tomáše Málka Dawid Wawrzkiewicz, čímž rozpoutal vlnu nadšení na straně Ocelářů. Šanci na navýšení skóre měli hosté ještě několikrát, brankář domácích ale svůj tým držel ve hře.

Hosté však pořád zůstávali při chuti, díky čemuž si stále vytvářeli další příležitosti, takže časem museli další z nich využít. O gólovou akci se postarali přihrávající Ondřej Šotovský a zakončující Petr Ochman, tentokrát už Málek inkasoval. Hosté si tak do třetí třetiny přenesli náskok dvou branek.

Začátek poslední periody patřil opět Ocelářům, brankář Málek byl ale naprosto neprůstřelný, díky čemuž se na ukazateli úspěšnosti zákroků vyšplhal na 95,56%. V čase 46:54 začínal zápas nabírat zajímavý spád, protože se podařilo skórovat také Beranům. Filip Kaláč byl před bránou zcela nehlídán a ač v pádu dokázal třineckého brankáře překonat.

Další góly už nepadly, a to ani přes velkou snahu domácích, kteří byli v největší šanci až v samotném závěru, kdy je od vyrovnání dělili centimetry pouhé čtyři vteřiny před koncem, což však vyprovokovalo jenom ostrou bitku mezi Borisem Žabkou a Matějem Mojžíšem. Oceláři se tak do Třince vracejí s ubojovanými třemi body.

Ohlasy trenérů

Tomáš Jankovič (PSG Berani Zlín): Dnes jsme odehráli velice těžké, vyrovnané utkání. V první polovině jsme nepodali dobrý výkon, pak už to víceméně šlo. Naštěstí nám výborně zachytal gólman Tomáš Málek, který nás celý zápas držel ve hře, bohužel jsme nedokázali dát více gólů. Po tom co jsme dali kontaktní branku, tak jsme sestavu stáhli na tři pětky, snažili jsme se s duelem ještě něco udělat, což už se nám nepodařilo. I tak to byl kvalitní zápas, který nás zase posunul o něco dál.