sobota 11. září 2021 | Patrik Hlaváč

Junioři na úvod sezony těsně nestačili na Jihlavu

Junioři úvodní zápas sezony odehráli až v sobotu, jelikož Slavia odložila páteční utkání. Do prvního duelu ročníku měli mladí Berani úspěšný vstup, protože již ve 13. minutě šli do vedení. Jihlava ale na začátku druhé části vyrovnala a ve třetí periodě nakonec rozhodla o své výhře. Ševci si sice v závěru velmi aktivně pokoušeli o vyrovnání, avšak síť nerozvlnili a plný bodový zisk bere Dukla.

2. kolo / sobota 11. 9. 2021 / 12:00
Berani Zlín Zlín - HC Dukla Jihlava Jihlava
1:2
(1:0, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 13. Luža (Masař) – 23. Menšík (Jungwirth, Rauš), 53. Pavelec (Šabatka). Rozhodčí: Goňa – Gebauer, Peluha. Vyloučení: 6:4, navíc Tomeček (ZLN) 5 min. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 176. Střely na branku: 39:31. Průběh utkání: 1:0, 1:2.

Berani Zlín: Synek – Kunst, Burian, Nábělek, Mikulík, Talafa, Riedl, Kráčalík – Tomeček, Handl, Martinec, Dědek, Masař, Heš, Frömel, Luža, Chludil, Laciga

HC Dukla Jihlava: Maláč – Kerber, Sapík, Zeman, Vovsík, Matějíček, Šabatka – Melenovský, Zdarsa, Jungwirth, Menšík, Pavelec, Rauš, Čermák, Straka, Bulík, Nevšímal, Doležal

Juniorům první zápas sezóny nevyšel úplně podle představ. I přes úvodní vedení si nakonec domů odváží tři body mančaft z Vysočiny. Ten udolal ševce tím nejtěsnějším rozdílem 2:1. Přitom zlínští junioři ovládali tempo hry téměř dvě třetiny utkání.

O první branku utkání se postaral po třinácti minutách Dominik Luža, a to když využil početní převahu. Mladí Berani následně udrželi vedení až do první přestávky, ale rozhodně netušili, že to bude jejich poslední gól v duelu.

Ve druhé dvacetiminutovce se poprvé dostal kotouč i za záda Tobiáše Synka. V tomto případě se prosadil Matouš Menšík, který využil zmatku před svatyní domácích a jako první si dokázal najít kotouč, který následně nekompromisně poslal do brány. Ševci ale nepodlehli nátlaku z prvního obdrženého gólu a stále ovládali hru. I přesto se jim po zbytek celého dějství nepodařilo prosadit. Podíl na tom měli určitě i vyloučení, Berani totiž nasbírali během pouhé třetiny devět trestných minut.

V poslední části zápasu však přišla velká výkonnostní změna. Hráči Dukly hráli jako vyměnění a otěže utkání najednou měli pevně ve svých rukou. To se nakonec projevilo i na skóre, protože se pouhých sedm minut před koncem prosadil Daniel Pavelec, který nakonec zaznamenal vítěznou branku. I přes následný tlak Berani už odpověď nenašli, takže si na první body v sezoně budou muset počkat do dalších zápasů.

Fotogalerie