úterý 28. září 2021 | Adam Čuba

Junioři v moravském derby prohráli s Kometou

Junioři prohrávají podruhé za sebou, tentokrát nestačili na Kometu, proti které měli výborný vstup do utkání, protože brzy vedli o dvě branky. Brno však následně nasázelo pět gólů bez zlínské odpovědi, takže bylo hotovo. Ševci zareagovali snížením až v 58. minutě, ale to už bylo příliš pozdě.

7. kolo / úterý 28. 9. 2021 / 12:00
Berani Zlín Zlín - HC Kometa Brno Kometa Brno
3:5
(2:3, 0:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 5. Luža (Frömel, Chludil), 12. Frömel (Luža), 58. L. Heš (Laciga, Kráčalík) – 12. Meluzín, 17. I. Sedláček (Šalé), 18. Meluzín (Šalé, I. Sedláček), 23. Šalé (Meluzín, J. Sedláček), 31. Meluzín (I. Sedláček, Šalé). Rozhodčí: Goňa – Maloušek, Smetková. Vyloučení: 1:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 176. Střely na branku: 34:32. Průběh utkání: 2:0, 2:5, 3:5.

Berani Zlín: Šarman (31. Synek) – Kunst, Burian, Nábělek, Mikulík, Talafa, Riedl, Kráčalík – Ramert, Handl, Martinec, Horský, Masař, Heš, Frömel, Luža, Chludil, Laciga

HC Kometa Brno: Schnattinger – Řehák, Grauer, Fajmon, Holemý, Běhůnek, Sedláček, Ulbricht – Cápay, Bartes, Hrnčíř, Šalé, Meluzín, Sedláček, Horký, Otava, Boltvan, Nesvatba

Do utkání vstoupili lépe hosté z Brna. Při přečíslení dva na jednoho ještě brankář Šarman zasahovat nemusel, o pár minut později už musel řešit dorážky Samuela Cápaye. Do vedení se ale dostali domácí, když Dominik Luža šikovně tečoval střelu Šimona Frömela.

Když se pak Berani ubránili v přesilovce soupeře, tak se jejich hra značně zlepšila a byli aktivnějším celkem. Díky tomu si také zahráli přesilovou hru, která vzápětí byla dvojnásobná. Takovou příležitostí domácí nepohrdli. Šimon Frömel tentokrát v roli střelce zakončil přesilovkovou kombinaci za Michaela Schnattingera a žlutomodří vedli o dva góly.

Už to vypadalo, že mladí Berani první třetinu vyhrají, opak byl ale pravdou. Vše odstartoval ještě v oslabení Erik Meluzín, který po samostatném úniku zakončil mezi Šarmanovy betony. Kometa poté vyrovnala v 17. minutě zásluhou Iva Sedláčka, který mířil přesně mezi ruku a tělo zlínského gólmana.

Hosté šli do vedení dokonce ještě v první části. Eduard Šalé se svou střelou ještě neuspěl, dorážka Erika Meluzína už ale v bráně skončila a do kabin se tak šlo za těsného brněnského vedení.

Domácí se z comebacku soupeře po zbytek zápasu dostávali jen těžko, a když inkasovali těsně po skončení vlastní přesilovky z hole Eduarda Šalého, bylo ještě hůře.

Berani se však jen tak nevzdávali a docela pravidelně se dostávali do příležitostí, které však nedokázali využívat. Ve slibné šanci byli Dan Handl i Frömel, ale ani jeden z nich neuspěl a tak přišel v polovině základní hrací doby trest v podobě gólu Erika Meluzína, jenž završil hattrick.

To byla poslední kapka pro domácího brankáře Dominika Šarmana, kterého vystřídal Tobiáš Synek. Ten už tolik práce neměl, takže neinkasoval, ale k vítězství stejně nepomohl.

Duel se Beranům nakonec povedlo alespoň zdramatizovat. V 58. minutě vykřesal jiskřičku naděje Lukáš Heš, který si připsal svou premiérovou branku v juniorské extralize. Berani se následně vrhli do hry bez brankáře, ale i přes mohutný tlak v závěru už skórovat nedokázali a podlehli tak Kometě Brno 3:5.

Ohlasy trenérů

Oldřich Horák (PSG Berani Zlín): Začátek z naší strany nebyl špatný, díky dvěma gólům jsme vedli, ale pak přišla hrubá chyba v naší přesilovce a celá hra se nám sesypala, kluci mi potom přišli nekoncentrovaní. Každopádně deset minut rozhodlo o celém zápase.