sobota 20. listopadu 2021 | Patrik Hlaváč

Vítězná série končí, junioři doma podlehli Liberci

Po více než měsíci narazili zlínští junioři na přemožitele. Proti Liberci mladí Berani usilovali o desátou extraligovou výhru v řadě, nakonec ale svou šňůru nezaokrouhlili. Severočeši rozhodli zápas ve druhé třetině, kdy odskočili z vyrovnaného stavu do tříbrankového náskoku. Na to se Beranům nepodařilo najít odpověď. Liberečtí si v utkání pomohli produktivní hrou v početní výhodě, ve Zlíně využili všechny tři své přesilovky.

19. kolo / sobota 20. 11. 2021 / 12:00
Berani Zlín Zlín - Bílí Tygři Liberec Liberec
1:5
(1:1, 0:3, 0:1)
Branky a nahrávky: 14. Riedl (Chludil, Frömel) – 12. Měchura (Nezbeda, Zajíček), 22. Patzelt (Jenčovský), 28. Gajda (Měchura, Kovář), 36. Kovář, 44. Nezbeda (Zajíček). Rozhodčí: Goňa – Kučera, Peluha. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 76. Střely na branku: 40:31. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:5.

Berani Zlín: Šarman – Kunst, Burian, Nábělek, Talafa, Velikovský, Riedl, Kráčalík – Tomeček, Handl, Martinec, Dědek, Masař, Frömel, Luža, Chludil, Čechmánek, Laciga.

Bílí Tygři Liberec: Vopravil – Kollert, Duschka, Starý, Kovář, Hladík, Patzelt, Culek – Nezbeda, Vyhlídko, Kříž, Měchura, Jenčovský, Leden, Zajíček, Gajda, Huňor.

Prvních deset minut úvodní třetiny hrály oba týmy velice vyrovnaný hokej. To se však změnilo po vyloučení Patrika Nábělka. To po pouhých dvaceti vteřinách potrestal Adam Měchura, který tak využil tlaku jeho mančaftu. Na tuto branku však velice rychle našel odpověď Vojtěch Riedl, který rozechvěl síť svatyně Liberce po pouhých dvou minutách po prvním gólu. I on v tomto případě využil početní výhody.

Během druhé dvacetiminutovky však přišla gólová smršť na domácí celek. Ten inkasoval rovnou tři branky, na které už nedokázal jakkoli odpovědět. O tu první se postaral po pouhé minutě a půl Filip Patzelt, který potrestal nepřipravenou obranu ševců. Po osmi minutách hry navíc přišlo druhé vyloučení z řad domácích. I v tomto případě ho dokázali Severočeši využít, díky čemuž se dostali do dvoubrankového vedení. Mezi úspěšné střelce se tentokrát zapsal Petr Gajda. Zlínští junioři se i tak nevzdávali a hnali se dál za vyrovnáním. I přesto však lovil z brány kotouč právě gólman Dominik Šarman. Tentokrát ho překonal Filip Kovář, díky kterému se Bílí Tygři dostali do pohodlného tříbrankového vedení.

V posledním dějství měli ze hry jednoznačně více ševci. Na skóre se to nakonec ale projevilo právě naopak, jelikož jediný gól třetiny si připsali právě hosté. O poslední branku utkání se tři minuty po úvodním buly Lukáš Nezbeda, který i v tomto případě trestal faul na jednoho z jeho spoluhráčů. Beranům se tak po prohře se čtyřbrankovým rozdílem nepodařilo prodloužit sérii devíti výher, která tak dnešním utkáním bohužel končí.

Ohlasy trenérů

Oldřich Horák (PSG Berani Zlín): Liberec dneska vyhrál zaslouženě. Byl lepší v efektivitě a zakončení, což určitě rozhodlo dnešní utkání. Soupeř navíc měl velice dobře poskládaný mančaft. Kdybychom naše šance využili, tak by hra byla jednoznačně vyrovnanější.