neděle 19. prosince 2021 | Patrik Hlaváč

Junioři ukončili vítěznou šňůru první Plzně

Junioři skvěle bojují o postup, díky své bojovnosti tak získali další cenný skalp. Na svém ledě totiž přivítali indiány z Plzně, kteří vedou celou soutěž a navíc letos prohráli jen třikrát. Favorit byl tedy jasný, avšak Mladé Berany to nezajímalo, protože od začátku hráli lépe a vypracovali si dvoubrankové vedení, které už nakonec nepustili. Plzeň sice dokázala dvakrát skórovat, ale žlutomodří vždy na trefu soupeře odpověděli, díky čemuž se mohou radovat z velmi cenného plného zisku.

26. kolo / neděle 19. 12. 2021 / 16:00
Berani Zlín Zlín - HC ŠKODA Plzeň Plzeň
4:2
(1:0, 1:0, 2:2)
Branky a nahrávky: 1. Luža (Tomeček, Talafa), 26. Luža (Laciga, Kunst), 56. L. Heš (Talafa, Frömel), 59. Talafa – 48. Dáňa (Dvořák, Dolhý), 57. Adamec (Dvořák). Rozhodčí: Hradil, Blaha – Kučera, Peluha. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 45. Střely na branku: 23:31. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 4:2.

Berani Zlín: Synek – Kunst, Burian, Nábělek, Talafa, Velikovský, Riedl, Kráčalík – Marek, Tomeček, Martinec, Dědek, Masař, L. Heš, Frömel, Luža, Čechmánek, Laciga.

HC ŠKODA Plzeň: Němeček – Houdek, Dolhý, Hamšík, Pánek, Pavlák, Malák – Kvasnička, Eremiáš, Kopic, Adamec, Korčák, Dvořák, Slanina, Soukup, Ženíšek, Kuchárik, Dáňa.

Junioři měnili skóre utkání už v první minutě zápasu. Hned první střelou zlínského celku se prosadil Dominik Luža, který tak po méně než 30 vteřinách zajistil Beranům vstup do utkání jako z říše snů. Hokejisté ze západu Čech se ale nenechali rychlou brankou zaskočit a úspěšně vzdorovali tlaku jejich soupeře.

V závěru první dvacetiminutovky ale ševci polevili, z čehož vzešla poměrně silná ofenzíva jejich soka. Ani v tomto případě se ale hostům nepodařilo vstřelit branku.

Začátek druhého dějství jasně patřil indiánům, kteří režírovali veškeré dění na ledě. I přesto se ale jako první radovali hráči domácího celku. Po pěti minutách hry se prosadil opět Dominik Luža, kterému se tak už podruhé v utkání podařilo překonat brankáře soupeře. Zbytek třetiny ale probíhal ve stejném duchu jako její začátek. Ani přesto, že měli hosté lehce navrch, bylo konto Tobiáše Synka po závěrečné siréně stále čisté.

Během poslední části dnešního utkání jsme byli svědky rovnou čtyř branek, které si oba celky rozdělily rovným dílem. O první branku třetiny se postaral po osmi minutách hry Josef Dáňa, a to rovnou ve vlastním oslabení. Jeho gól snížil rozdíl na jednobrankový, což ještě mohlo pořádně zdramatizovat celý závěr utkání.

Nakonec se ale čtyři minuty před koncem prosadil Lukáš Heš, který se jako první zorientoval v nastalém zmatku před brankovištěm soupeře. O pouhou půl minutu později ale přišla bleskurychlá v podobě další plzeňské branky. V tomto případě se pod ní podepsal Václav Adamec.

Když hlasatel ohlásil poslední dvě minuty základní hrací doby, rozhodl se mančaft z Čech pro využití oddechového času a následný risk bez brankáře. Ten se jim hrubě nevyplatil, jelikož po pouhých devíti vteřinách hry v šesti hráčích se prosadil přes celé kluziště Tadeáš Talafa, který se tak postaral o poslední změnu stavu v dnešním zápase.

Ohlasy trenérů

Oldřich Horák (PSG Berani Zlín): V dnešním utkání jsme předvedli parádní výkon, kluci hráli výborně. Pár chyb na naší hře určitě bylo, což je ale v hokeji běžné. Naši svěřenci dneska na ledě nechali opravdu naprosto všechno a hráli skvěle.