sobota 08. ledna 2022 | Lukáš Mihal

Junioři s Olomoucí padli po nájezdech

Junioři druhé venkovní utkání v řadě nezvládli. I v Olomouci však podali velmi slušný výkon, ale nakonec doplatili na nedisciplinovanost. Proti kohoutům totiž rovnou třikrát vedli, ale o vedení téměř vždy přišli kvůli početním nevýhodám, domácí totiž využila rovnou tři přesilovky. Berani se nakonec berou alespoň bod, protože v nájezdech už byla úspěšnější Olomouc.

29. kolo / sobota 8. 1. 2022 / 12:00
HC Olomouc Olomouc - Berani Zlín Zlín
5:4sn
(1:2, 1:1, 2:1 - 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 4. Fasner (Mácha), 26. Matašovský (Groch, Handl), 45. Fasner, 50. Tarnoczy (Handl), rozh. náj. Poledna – 12. Čechmánek (Dědek), 14. Horský (Čechmánek, Riedl), 40. Frömel (Masař, Chludil), 50. Dědek (Burian). Rozhodčí: Obadal, Grygera – Axman, Peluha. Vyloučení: 5:9. Využití: 3:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 130. Střely na branku: 28:29. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4, 5:4.

HC Olomouc: Špunar – Kočí, Přecechtěl, Groch, Panáček, Stratil, Poledna – Tichý, Kučera, Havel, Zapletal, Fasner, Matašovský, Fibingr, Handl, Mácha, Tarnoczy, Ruda

Berani Zlín: Synek – Kunst, Burian, Nádělek, Talafa, Velikovský, Riedl, Kráčalík – Tomeček, Martinec, Horský, Dědek, Masař, L. Heš, Frömel, Luža, Chludil, Čechmánek

Domácí začali zápas velmi aktivně, za což byli velmi brzy odměněni. Po faulu od hostujícího Lukáše Heše totiž měli k dispozici početní výhodu, kterou ihned využili po necelých čtyřech minutách od startu tohoto klání zásluhou Matyáše Fasnera. Zlínští se ale velmi rychle vzpamatovali a utkání tedy pohotově otočili. Nejprve se prosadil při přesilové hře po jednoduché střele Jakub Čechmánek a o necelé dvě minuty později se dostali do vedení, jelikož Matyáš Horský po rychlé kombinace vymetl horní roh Špunarovy svatyně.

Ve druhé části jsme byli svědky velmi svižného hokeje z obou stran, tudíž bylo jasné, že o následující branky rozhodně nouze nebude a Kohouti byli první, jež toto proroctví potvrdili. Opět při hře pěti proti čtyřem si najel do pozice mezi kruhy Marek Matašovský a svým pokusem dokázal srovnat účet tohoto klání. I když si střídačka olomouckých pravděpodobně myslela, že s tímto skóre odejde do kabin, byla na omylu. Dvě sekundy před koncem periody si po chybě v rozehrávce našel touš na holi Šimon Frömel, jenž bezpečně zakončil do poodkryté branky.

Při počátku poslední třetiny začali červenobílí stejně jako vždy, a to gólem při početní převaze. Tentokrát střílel Matyáš Fasner a svou druhou dnešní brankou se tak postaral o opětovné srovnání. Posléze se v krátkém časovém úseku prosadila obě mužstva. V padesáté minutě se sice vstřelil Matyáš Dědek v té chvíli vítěznou branku, ovšem o pouhých dvacet vteřin později se po krásném uvolnění prosadil Patrik Tarnoczy. Do konce základní hrací doby se toho příliš neudálo a bylo tedy samozřejmostí, že se dočkáme prodloužení.

V pětiminutovém nastavení třech proti třem branka nepadla a šlo se do nájezdů. V těch byli úspěšnější domácí zásluhou Aleše Poledny, čímž jsme se dočkali konečného stavu 5:4psn.

Ohlasy trenérů

Karel Beran (HC Olomouc): My jsme si dnes šli již od startu zápasu jednoznačně po vítězství. Ostatně i to jsem na hráče apeloval před začátkem, jelikož jsme potřebovali být plně koncentrovaní. I přes nějaké neproměněné šance, nás na druhé straně podržel brankář, což bylo velmi důležité. V celkovém součtu jsme samozřejmě spokojeni.