úterý 11. ledna 2022 | Lukáš Mihal

Junioři i přes střeleckou převahu utrpěli proti Kometě debakl

Junioři budou chtít na tento zápas co nejdříve zapomenout. Brněnskou Kometu sice přestříleli, ale i přesto jednoznačně prohráli. Mladí Berani našli recept na brankáře Michala Postavu až minutu před koncem, a to už domácí vedli o šest branek. Ševcům navíc opět vůbec nevycházelo oslabení, tentokrát v něm inkasovali dvakrát. Na body tedy nemohli pomýšlet.

30. kolo / úterý 11. 1. 2022 / 13:00
HC Kometa Brno Kometa Brno - Berani Zlín Zlín
6:1
(1:0, 3:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 4. Šalé (I. Sedláček, Meluzin), 24. Bělohlav (Boltvan, Ulbricht), 27. Malý (Šalé, J. Sedláček), 28. Šalé (TS), 42. Bartes (Eich, Holemý), 56. I. Sedláček (Šalé, Malý) – 59. Masař (Kráčalík, Čechmánek). Rozhodčí: Skopal, Vrba – Blažek, Měkýš. Vyloučení: 5:4. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 65. Střely na branku: 33:37. Průběh utkání: 6:0, 6:1.

HC Kometa Brno: Postava – Holemý, Eich, Ulbricht, J. Sedláček, Svoboda, Němec – Horký, Bartes, Hrnčíř, Šalé, Meluzin, I. Sedláček, Bělohlav, Malý, Otava, Boltvan, Harmin

Berani Zlín: Synek (42. Šarman) – Kunst, Burian, Nábělek, Talafa, Velikovský, Riedl, Kráčalík – Tomeček, Hrazdira, Martinec, Horský, Dědek, Masař, L. Heš, Frömel, Luža, Čechmánek

Do zápasu vstoupili lépe domácí. Už ve třetí minutě našel Otava Iva Sedláčka, který jen těsně přestřelil zlínskou klec. O minutu později dostali Brňané výhodu přesilové hry a podařilo se jim ji využít. Po nahrávkách Meluzína a Iva Sedláčka poslal Kometu do vedení Eduard Šalé ‒ 1:0. V osmé minutě mohl Šalé přidat druhou branku, tentokrát ale ve vzájemném souboji zvítězil zlínský gólman Synek. Přesilovku si zahráli i hosté a nesehráli ji vůbec špatně, Kometu ale skvělými zákroky podržel gólman Postava. Ten minutu před sirénou vychytal i nařízené trestné střílení, Čechmánek neuspěl.

Druhá třetina probíhala v režii Komety. Ve 24. minutě přidal druhou branku Komety Matěj Bělohlav ‒2:0. Do útoku poté vyrazil i obránce Jan Sedláček, s jeho střelou si zlínský gólman poradil. Ve 27. už bylo vedení Komety tříbrankové. Šalého střelu úspěšně do branky dorazil Jakub Malý ‒ 3:0. Následně mohli zlínští snížit v přesilové hře, ale naopak v ní faulovali Eduarda Šalého a sudí nařídili trestné střílení. Eduard Šalé nařízený nájezd proměnil bravurní kličkou do backhandu ‒ 4:0. Zlínští záhy nebyli daleko od snížení, ale Kometu podržel jistý Postava. V závěru třetiny Brňané ubránili další přesilovku hostů.

Ve třetí části zápas pokračoval v nastoleném tempu. Už po 76 sekundách Kometa přidala další gól a bylo takřka rozhodnuto. Pátou branku Brna vstřelil Sebastian Bartes ‒ 5:0. Zlínští poté vystřídali brankáře, do hry se dostal Šarman. Ve 47. minutě předvedl zajímavou individuální akci hostující Frömel, jeho střela ovšem skončila na tyči. Brňané se nakonec dočkali i šesté branky. V přesilovce napřáhl Ivo Sedláček a jeho bomba skončila až v síti ‒ 6:0. Minutu před koncem se Berani přeci jen dočkali vstřelené branky, Postavovi zkazil radost z čistého konta Jakub Masař ‒ 6:1. Kometa doma převálcovala Berany 6:1.

Ohlasy trenérů

Jan Zachrla (HC Kometa Brno): Výsledek vypadá jednoznačně, ale zápas byl těžký, protože Zlín samozřejmě kvalitu má a rozdíl byl především v produktivitě. My jsme góly dali a oni ne. Byly tam od nás věci, který potěší mě jako trenéra, protože tam bylo to, co trénujeme. Na druhou stranu něco bylo příliš čitelné. To je zvednutý prst nahoře, to musíme potrénovat a vyvarovat se toho.

Oldřich Horák (PSG Berani Zlín): Pro nás je to nepodařené utkání. Nezačali jsme dobře a celkově se pro nás zápas ani dobře nevyvíjel. Musím pogratulovat Kometě. Náš výkon nestačil na to, abychom je mohli porazit.