sobota 15. ledna 2022 | Lukáš Mihal

Junioři tentokrát slibné vedení neudrželi a padli s Budějovicemi

Junioři včera jen tak tak udolali Salzburg, i když zápas měli výborně rozehraný. Podobně to probíhalo i proti Českým Budějovicím, mladí Berani celou dobu vedli a ještě tři minuty před koncem to bylo o dva góly. Pak se ale dvakrát prosadil Jaroslav Pouzar, který svou druhou branku zaznamenal čtrnáct sekund před koncem základní hrací doby, čímž poslal duel do prodloužení. V něm se zadařilo Motoru, který tak obral ševce o dva body. Premiéru mezi juniory záznamenal 17letý obránce Marek Šišák.

4:5p
(1:0, 2:1, 1:3 - 0:1)
Branky a nahrávky: 19. Frömel (Chludil), 21. Čechmánek (Burian, Martinec), 40. Chludil (Masař, Frömel), 48. Chludil (Masař) – 39. Chlubna (Janoch), 44. Petrásek (Putz, Kašpar), 58. Pouzar, 60. Pouzar (Willmann, Janoch), 63. Chlubna (Petrásek). Rozhodčí: Cabák, Šudoma – Novotný, Axman. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 76. Střely na branku: 47:38. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:5.

Berani Zlín: Šarman – Kunst, Burian, Nábělek, Talafa, Šišák, Velikovský, Riedl – Ramert, Tomeček, Martinec, Horský, Dědek, Masař, Frömel, Chludil, Čechmánek, Marek

HC Motor České Budějovice: Ludvík – Remta, Kouba, Willmann, Vaněk, Březina, Placek – Turek, Sakhno, Kašpar, Petrásek, Putz, Pouzar, Anderle, Masopust, Chlubna, Janoch

První dějství dnešního utkání začalo lépe pro favorizované Berany, kteří se zazněním závěrečné sirény odcházeli do kabin s vedením jedné branky.

Právě o tento gól se postaral pouhou minutu před koncem úvodní třetiny Šimon Frömel. Jeho střela mířená přesně k tyči letěla tak dobře, že dokonce rozezněla i brankovou konstrukci.

Během druhé dvacetiminutovky dokázali udržet ševci nastolené dominantní tempo, díky kterému se jim podařilo vyhrát i tuto třetinu, a to opět s rozdílem jediné branky. Tentokrát ale musel z branky kotouč lovit poprvé i brankář domácího celku.

Nejdříve se ale prosadil po méně než minutě od úvodního buly Jakub Čechmánek. Jeho první zakončení mu sice nevyšlo, k jeho štěstí se ale následně dostal k odraženému kotouči, který poslal do již zcela prázdné brány.

V závěru třetiny ale přišlo vyloučení z řad žlutomodrých, které bylo následně i náležitě potrestané.

Nedisciplinovanost domácího mančaftu dokázal těsně po konci početní výhody využít Tomáš Chlubna, který tak snížil rozdíl opět na jednobrankový.

On ani jeho spoluhráči ale na odpověď jejich soupeře nemuseli dlouho čekat, o pouhou půlminutu později se totiž blýskl gólem Jakub Masař. I on využil své mířidla natolik přesně, že při jeho zakončení rozezněl brankovou konstrukci.

Během poslední části základní hrací doby ale přišlo nevídané selhaní Beranů, kteří naprosto nezvládli závěr utkání a dovolili svému soupeři rovnou tři góly.

Ten první padl už po necelých čtyřech minutách hry, a to opět po dalším vyloučení hráče z domácího týmu.

V tomto případě se prosadil Filip Petrásek. Původně se k zakončení dostal jeden z jeho spoluhráčů, který sice na zlínského gólmana nevyzrál, postaral se ale o to, že zlínskému brankáři smolně propadl kotouč za jeho záda. Následná dorážka zmiňovaného útočníka tak mířila do zcela nehlídané brány.

O pár chvil později se ale na druhé straně prosadil Lukáš Chludil. Právě on se tak podepsal rovnou pod tři zlínské góly, tentokrát ale jako jeho autor. Docílil toho svým nekompromisním pokusem od pravého kruhu, kterému razance opravdu nescházela.

Poté ale přišel tříminutový horor, jehož dějem byl velký kolaps ševců, kteří si vůbec nedokázali pohlídat Jaroslava Pouzara.

Právě on se postaral o obě branky v závěru této třetiny, z čehož ta druhá padla pouhých čtrnáct vteřin před vypršením časomíry.

Vysílení Berani nedokázali využít svých šancí ani v prodloužení, což hrálo do karet jejich soupeři.

Tomu se tak podařilo po dvou minutách hry překonat již popáté zlínského gólmana, konkrétně se o to zasloužil Tomáš Chlubna, který se v dnešním utkání prosadil již podruhé.

Díky tomu si tak domů mohli hráči Motoru odvést dva velmi důležité body z ledu poměrně nelehkého soupeře.

Ohlasy trenérů

Juraj Jurík (PSG Berani Zlín): Myslím si, že je to škoda, že tak dobře rozehraný zápas jsme zase ztratili v posledních dvou minutách. Následně jsme měli i v prodloužení nějaké příležitosti, které se nám bohužel nepodařilo proměnit. Místo toho abychom brali tři body, tak bereme pouhý jeden bod. Soutěž nicméně ještě pokračuje dál. Sice je to pro nás bodová ztráta, ale my se musíme připravit na další zápasy a v těch bodovat, abychom se zvládli udržet na příčkách zajišťující postup do části vítězů.

Fotogalerie