sobota 22. ledna 2022 | Vojtěch Jurák

Junioři zakončili špatný týden porážkou v Havířově

Výsledkový zmar zlínských juniorů pokračuje, mladí Berani tentokrát podlehli Havířovu. Určujícím momentem utkání byla druhá třetina, kdy domácí vsítili tři branky a vytvořili si nad Berany náskok. Zlínští v dalším pokračování zápasu sice zabrali a dvakrát snížili na rozdíl jednoho gólu, na vyrovnání ale nedosáhli. Boj o nadstavbu pokračuje, příští týden by měli junioři dvakrát hrát doma.

34. kolo / sobota 22. 1. 2022 / 12:00
HC AZ Havířov Havířov - Berani Zlín Zlín
4:3
(0:0, 3:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 22. Becher (Makovec, Kremnický), 27. Kočí (Becher, Pator), 32. Valach (Byčkov, Bílek), 42. Horváth (Becher, Pator) – 38. Chludil (Riedl, Hamrla), 39. Čechmánek (Luža), 59. Masař (Frömel, Luža). Rozhodčí: Obadal, Rapák – Axman, Veselý. Vyloučení: 7:6. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 41. Střely na branku: 28:33. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 4:2, 4:3.

HC AZ Havířov: Nowak – Kremnický, Bílek, Kubíček, Zavřel, Kyselý, Fědor, Kočí – Plevka, Horváth, Pastor, Makovec, Valach, Becher, Byčkov, Špaček, Hledík, Bárta.

Berani Zlín: Synek – Kunst, Hamrla, Talafa, Velikovský, Riedl, Šišák – Marek, Ramert, Tomeček, Dědek, Masař, Frömel, Luža, Chludil, Čechmánek.

V první třetině jsme byli svědky bezgólové hry. Ani čtyři vyloučení, po dvou na každé straně, branku nepřinesla. V GASCONTROL Aréně se nejednalo o žádnou hokejovou parádu, opticky aktivnější byli hráči domácích. Velkou šanci měl na hokejce Kremnický, který však hostujícího Synka nepřestřelil. Na druhé straně se zaskvěl, po pokusu Riedla, gólman. Oba celky šly do kabin za stavu 0:0.

Druhá třetina přinesla více šancí. Krátce po jejím začátku se prosadil blafákem mezi nohy hostujícího gólmana Synka Ondřej Becher – 1:0. Havířov branka nakopla a hrál ještě aktivněji. Fabien Kočí ve 27. minutě potrestal oslabení Beranů a zvýšil skóre na 2:0. To nebylo ze strany domácích vše. Ve 32. minutě ujel Cyril Valach a prostřelil zlínského gólmana – 3:0.

Trenéři Zlína byli hrubě nespokojeni s výkonem svých svěřenců a vyžádali si oddechový čas. Nowakovi poté přibyla práce, Zlín začal být aktivnější. Lukáš Chludil prostřelil ve 38. minutě domácího brankáře, který byl proti jeho střele bezmocný – 3:1. Poté hrál Zlín přesilovou hru 4 na 3 a početní výhodu využil Jakub Čechmánek, když ve 39. minutě zblízka překonal Nowaka. Po čtyřiceti minutách hry byl stav 3:2.

Ve 42. minutě zakončil z přesilové hry rychlou souhru domácích Kevin Horváth, který z levého kruhu prostřelil Synka, a zvýšil na 4:2 z pohledu domácích. Třetí třetina pokračovala bez větších šancí až do 55. minuty, kdy Fömel trefil tyčku za Nowakovými zády. Pak přišla nedisciplinovanost domácích. Přesilovou hru však Zlín ani při hře v šesti nevyužil. V 59. minutě vykřesal Jakub Masař jiskřičkou naděje pro Berany, když nikým neobsazen snížil na rozdíl jediného gólu. Zlínští to v závěru třetiny ještě zkoušeli v šesti. Nowaka už ale nikdo nepřekonal.

Ohlasy trenérů

Tomáš Urbánek (AZ Heimstaden Havířov): Dnes to bylo pro trenéry náročné utkání. První půlku zápasu jsme hráli to, co jsme chtěli. Ale když se dostaneme do většího vedení, automaticky začínáme uhýbat ze základních věcí, které nám fungují. Zbytečně jsme pustili soupeře do hry. Důležitý byl náš gól v úvodu třetí třetiny a potom ubojovaný závěr. My jsme rádi za to, že jsme získali body a klukům patří pochvala.

Juraj Jurík (PSG Berani Zlín): Myslím si, že o výsledku dnes rozhodlo hlavně větší odhodlání a nasazení domácích hráčů. My jsme ho měli v průběhu zápasu pouze dvacet minut, kdy jsme stahovali výsledek. A pak ke konci. V tom si myslím, že nás domácí hráči předčili, za to si to vítězství zasloužili. Pro nás je to ponaučení, že bez nasazení a bez vůle nedá hokej hrát.