čtvrtek 09. září 2021 | Patrik Hlaváč

Skvělý začátek sezony! Dorostenci porazili Havířov

Dorostenci výborně zahájili novou sezonu! Po dlouhých jedenácti měsících se postavili mezi mantinely k extraligovému zápasu a na domácím ledě přivítali hokejisty z Havířova, proti kterým rozhodli o své výhře už v prvním dějství. Během ní totiž vstřelili rovnou čtyři branky, přičemž tři góly si připsali v rozmezí necelých dvou minut. Slezané se sice následně pokoušeli o vyrovnání, ale Tomáše Málka překonali jenom dvakrát. Tři body tedy putují na konto zlínských dorostenců.

1. kolo / čtvrtek 9. 9. 2021 / 17:30
Berani Zlín Zlín - HC AZ Havířov Havířov
4:2
(4:0, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 10. Holba (Šišák), 16. Vaculík, 17. L. Heš (Kaláč), 18. Urban (Kotala, Vaculík) – 21. Drábek, 48. Jung (Mlýnek, Zielinski). Rozhodčí: Obadal – Polesný, Šmíd. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 59. Střely na branku: 42:19. Průběh utkání: 4:0, 4:2.

Berani Zlín: Málek – Kotala, Řezníček, Hamrla, Mikel, Kopřiva, Lukaštík, Šišák – Urban, Vaculík, Hampl – Holba, L. Heš, Pilát – Marek, Babulík, Kaláč – J. Heš

HC AZ Havířov: Maňásek – Beleš, Maršálek, Valouch, Zielinski, Pilíšek, Vadovič – Bošek, Mlýnek, Karas – Middleton, Hanzel, Drábek – Jelének, Grygar, Jung – Svozil, Loza

Dorostenci se v prvním kole Extraligy dorostu předvedli ve skvělém světle, kdy nasázeli Havířovu čtyři branky a zajistili si tak premiérové tři body. Výhra to byla jednoznačně zasloužená, mladí Berani totiž v podstatě celou hru určovali tempo zápasu a nedali tak jejich soupeři téměř žádnou šanci.

O první branku utkání se postaral po deseti minutách hry Martin Holba. Díky jeho velice pohotové reakci a přehledu před brankou se okamžitě dostal k odraženému puku, který poskakoval těsně před svatyní soupeře. Proti střele z takové blízky neměl brankář Tomáš Maňásek nejmenší šanci jakkoli zasáhnout. Žlutomodří tak odskočili na rozdíl jednoho gólu.

Několik minut před koncem první části přišlo vyloučení Matyáše Mlýnka, který tak neúmyslně spustil gólovou smršť právě do brány Havířova. Během pouhé minuty a půl se zapsali na střeleckou listinu postupně Martin Vaculík, Lukáš Heš a Zdeněk Urban. Všichni tři se tak postupně podíleli na rozhodujícím momentu celého utkání.

Druhá dvacetiminutovka začala pro ševce dost nešťastně. Hned v první minutě po příchodu ze šaten jeden ze zlínských hokejistů při rozehrávce omylem propašoval kotouč přímo mezi betony Tomáše Málka, který na takovou situaci nebyl vůbec připraven. Z hostů se puku naposledy dotkl Kamil Drábek, který rozhodně nečekal, že si svou první branku v sezoně připíše takovým způsobem. I takto smolný gól však mladé Berany nerozhodil, protože Havířov pořád přehrávali a v klidu drželi vysoké vedení.

I v poslední části zápasu kontrolovali hru žlutomodří, kteří ale měli navrch jen do 48. minuty. Právě v tento moment se dostal k zakončení Samuel Karol Jung, kterému se po zákroku zlínského brankáře podařilo poskakující kotouč doklepnout do sítě. Stažení rozdílu na pouhé dvě branky hráče Havířova nabudilo natolik, že postupně srovnali tempo s jejich soupeřem a vytvářeli si mnohem více příležitostí. Všechna tato snaha ale na mančaft ševců nestačila, takže se už skóre do konce zápasu nezměnilo. Zlínští dorostenci tedy nakonec zvítězili 4:2.

Fotogalerie