sobota 25. září 2021 | Adam Čuba

Dorostenci vítězí podruhé za sebou, jednoznačně porazili Vsetín

Dorostenci mají za sebou úspěšný týden, neboť zvládli oba své duely. Po vítězství nad Kometou si vyšlápli také na Vsetín, který porazili o dost jednoznačněji. Valaši sice v první třetině dokázali stáhnout dvoubrankové manko, ale zbytek duelu už patřil mladým Beranům, kteří nasázeli čtyři branky a posunuli se v tabulce na páté místo.

6. kolo / sobota 25. 9. 2021 / 15:30
Berani Zlín Zlín - VHK ROBE Vsetín Vsetín
6:2
(2:2, 2:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 8. Marek (Mikel), 16. L. Heš (Marek), 23. Hampl (J. Heš, Vaculík), 32. L. Heš (Pilát), 44. L. Heš (Marek, Hamrla), 59. Stuchlík (Šišák, Holba) – 17. Frolo (Budín), 20. Juráň (Šedlbauer) Rozhodčí: Šmíd – Blažek, Jurčík. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 55. Střely na branku: 48:24. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 6:2.

Berani Zlín: Málek – Stuchlík, Řezníček, Hamrla, Mikel, Kopřiva, Lukaštík, Šišák – Vaculík, Hampl, Holba, L. Heš, Pilát, Marek, Kaláč, J. Heš, Klimek

VHK ROBE Vsetín: Konečný – Stodůlka, Zedek, Šedlbauer, Kotrla, Herman – Urge, Koláček, Juráň, Kovář, Škarka, Budín, Frolo, Pejchal, Dočekal, Raušer

Berani byli ze začátku utkání aktivnějším mužstvem. Do první velké šance zápasu se dostal Tomáš Pilát, který těžil z výborného napadání. A hned v dalším střídání byl gólman hostů dokonce překonán, ovšem šance Zlína skončila na tyči. Následně žlutomodří nevyužili přesilovku, ale nemuselo je to mrzet, jelikož v osmé minutě projel útočník Richard Marek hladce útočným pásmem a zakončil nad rameno bezmocného Martina Konečného.

Hosté postupně srovnali hru, ale ševci se přesto dostali do dvoubrankového vedení – Lukáš Heš si připsal svůj první gól a se vsetínskými dorostenci to v tu chvíli nevypadalo vůbec dobře. Opak byl ale pravdou. O zhruba minutu později se Jakub Frolo nejlépe zorientoval v předbrankovém prostoru a backhandem překonal Tomáše Málka. Ještě více ale domácí mrzela trefa Matěje Juráně, který nikým nehlídaný překonal brankáře přesnou střelou k tyči pouhých šest vteřin před první sirénou.

Na začátku druhé třetiny se hra přelévala ze strany na stranu, z čehož nakonec těžili Berani. Josef Hampl obešel obránce soupeře na modré čáře a krásně zakončil svou vlastní individuální akci.

Berani se během prostřední periody nechali několikrát vyloučit, ale parodoxně právě v oslabení si vytvořili spoustu svých šancí. Tu nejlepší měl Filip Kaláč, který se dostal za obranu a ztroskotal až na betonu Martina Konečného. V polovině základní hrací doby se ševci prosadili znovu – Tomáš Pilát a zakončující Lukáš Heš se skvěle zorientovali v brankovišti a druhý jmenovaný překonal brankáře Vsetína.

I ve třetí třetině už se prosazovali pouze domácí. Ve 44. minutě zamknuli Berani svého soupeře v obranném pásmu a po několika slibných šancích se ujala střela Lukáše Heše, který tak dokonal hattrick. Na další branku se i přes několik slibných šancí na obou stranách čekalo do 59. minuty, kdy se v přesilové hře trefil obránce Libor Stuchlík. Berani tak vyhráli podruhé v řadě, tentokrát výsledkem 6:2, a posunuli se na páté místo v tabulce.

Ohlasy trenérů

Radek Pšurný (PSG Berani Zlín) Po první třetině jsme si zápas zkomplikovali úplně zbytečnými chybami, čímž jsme dostali soupeře do hry. Naštěstí jsme pak utkání zlomili na naši stranu díky velmi dobré produktivitě, což nám dneska získalo tři body.