čtvrtek 30. září 2021 | Lukáš Mihal

Dorostenci těsně prohráli na ledě Olomouce

Dorostenci přijeli do Olomouce s velkou touhou zvítězit ve třetím utkání za sebou. Zápas se ale nevyvíjel podle jejich představ, protože kohouti se víceméně pořád drželi ve vedení. Ševci sice dokázali dvakrát zareagovat, ale třetí branku Olomouce už dotahovali marně. Tři body tak zůstali na ledě domácí týmu.

7. kolo / čtvrtek 30. 9. 2021 / 18:00
HC Olomouc Olomouc - Berani Zlín Zlín
3:2
(0:0, 1:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 25. Drábek (Šenk), 45. Konobejl (Drábek), 49. Galvas (TS) – 37. Holba (Kaláč), 48. Klimek. Rozhodčí: Kohoutek – Čelechovský, Vašíček. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 42. Střely na branku: 29:42. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2.

HC Olomouc: Frgál – Drábek, Marek, Němec, Šlahora, Bohatý, Vrána, Kalman, Galvas – Šulgán, Šenk, Miškovský, Kučera, Najman, Dokoupil, Pastrnek, Konobejl, Golais

Berani Zlín: Málek – Stuchlík, Hamrla, Mikel, Lukaštík, Špaňhel, Šišák – Urban, Vaculík, Hampl, Holba, Pilát, Marek, Pešák, Babulík, Kaláč, J. Heš, Klimek

Zápas začal svižně z obou stran. Mladí kohouti se v 6. minutě dostali do šance, ale Ondřej Kučera se těsně před brankářem Málkem neprosadil. Vzápětí se připomněl hostující Holba, jenž těsně před olomouckou svatyní puk netrefil ideálně. V 18. minutě si našel prostor i Nickolas Miškovský. Ani on však skóre duelu s Berany neotevřel.

Stejný hráč se dostal do šance i krátce po začátku druhé periody, Tomáš Málek ve zlínské kleci ale odolal. Rozhodně radostnější chvíli prožili Hanáci ve 25. minutě, kdy se po krásné přihrávce Kristiána Šenka prosadil Adam Drábek, jenž precizně zakončil do horního růžku. Více než deset minut drželi domácí vedení, poté ale Zlín srovnal zásluhou Martina Holby, který propasíroval puk za bezmocného Dominika Frgála. V úplném závěru třetiny domácí přečkali přesilovou hru soupeře.

Čtyři minuty po druhé pauze zamířil na trestnou lavici zlínský Pilát. Hanáci svou početní výhodu dokázali bleskurychle využít Kristiánem Konobejlem. I na druhé brance celku z Hané měl prsty Adam Drábek, který si tentokrát zapsal asistenci. Ševci ale podruhé v utkání vyrovnali. Ve 48. minutě využil přesilovku Beranů útočník Adam Klimek.

Posléze byl odpískán faul, po kterém si Olomouc vyzkoušela trestné střílení. Nabídnutou šancí nepohrdl Tomáš Galvas, jenž potřetí v utkání poslal kohouty do vedení. Závěr zápasu byl vypjatý tím, že se poměrně často vylučovalo. Hanáci ale nakonec ustrážili své jednobrankové vedení, nad Zlínem vyhráli 3:2.