sobota 02. října 2021 | Adam Čuba

Dorostenci proti Přerovu doplatili na špatný začátek a jednoznačně prohráli

Dorostenci se dnes na domácím ledě chtěli vrátit na vítěznou vlnu, ale jejich přání bylo rozprášeno hned v úvodu utkání. Přerov totiž už po šesti minutách hry vedl 2:0, což se nakonec ukázalo jako klíčové. Berani sice dokázali snížit na rozdíl jedné branky, ale poté zase během chvíle inkasovali dvakrát za sebou. Nepomohlo tedy ani další snížení a Zubr následně v závěru duelu upravil skóre gólem do prázdné brány na konečných 2:5.

8. kolo / sobota 2. 10. 2021 / 12:00
Berani Zlín Zlín - HC ZUBR Přerov Přerov
2:5
(1:3, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 19. Marek (Pilát, J. Heš), 37. Marek (J. Heš, Hamrla) – 5. Klouda (Janek, Kolařík), 7. Veselý (Svozil, M. Hanák), 19. M. Hanák (Kuchta), 21. J. Hanák (Klouda, Harásek), 59. Kuchta (Galnor, M. Hanák). Rozhodčí: Šico – Bařinka, Kociňák. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 57. Střely na branku: 31:27. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4, 2:4, 2:5.

Berani Zlín: Málek (21. Kowalczyk) – Stuchlík, Řezníček, Hamrla, Mikel, Lukaštík, Špaňhel, Šišák – Vaculík, Hampl, Holba, Pilát, Marek, Babulík, Kaláč, J. Heš, Klimek

HC ZUBR Přerov: Vojtek – Antony, Svozil, Janek, Polame, Harásek, Nášel, Veselý – Grézl, Galnor, M. Hanák, J. Hanák, Kolařík, Toman, Dobša, Kuchta, Klouda, Svoboda

Beranům se vůbec nepovedl vstup do utkání. Ve třetí minutě si šel na trestnou lavici sednout Adam Klimek, který dostal trest za napadení, což Zubři velmi rychle potrestali, protože se prosadil Max Klouda. Hosty z Přerova vstřelená branka nakopla a za minutu se radovali podruhé, o což se postaral Marek Veselý.

Berani se snažili rychle odpovědět přečíslením dva na jednoho, ale Tomáš Pilát trefil pouze brankáře Martina Vojtka. Na další větší šanci jsme čekali až do patnácté minuty, tentokrát v ideální pozici selhal zaměřovač jednomu z hostujících útočníků.

Ševci dostali v závěru třetiny možnost přesilové hry. Parádní přesilovkovou kombinaci po ose Jakub Heš – Tomáš Pilát zakončil úspěšnou střelou Richard Marek. Jenže neuplynula ani minuta a Matyáš Hanák vrátil Přerovu dvoubrankové vedení.

Hosté se první třetinou dostali do tempa a z prvního střídání druhé periody skóroval Jan Hanák, který vyhnal z branky Tomáše Málka, jehož místo zaujal Samuel Kowalczyk.

Berani byli ze špatného nástupu do druhé třetiny otřesení, a když dostali možnost přesilové hry, téměř netrávili čas v útočném pásmu. Vzápětí přišla další početní výhoda ševců, ve které se dokonce více činil zlínský gólman.

Přece jen ale domácí ještě vykřesali naději zásluhou Richarda Marka, jenž se nejlépe zorientoval ve skrumáži před Vojtkovou bránou, díky čemuž to bylo o dva góly.

Ve třetí třetině se sice málokdy přerušovalo, nicméně velkých šancí jsme se také nedočkali. Berani se sice snažili vrátit do zápasu, avšak Vojtek nemusel řešit žádné složité situace. Výjimkou byl pouze pokus Martina Holby, který zachytil rozehrávku vyjetého hostujícího brankáře, ale nedokázal puk nasměrovat do prázdné brány.

Domácí to ještě zkusili při risku bez brankáře, nicméně po chybě v rozehrávce si snadný gól připsal Tobiáš Kuchta, který určil finální podobu skóre. Berani tak prohráli podruhé za sebou a propadli se na osmé místo tabulky.

Ohlasy trenérů

Radek Pšurný (PSG Berani Zlín): „My jsme dnes do utkání vstoupili jako by to byl tréninkový zápas. Když jsme potom chtěli utkání zvrátit, tak to pověstné štěstí už nás opustilo. Znovu musím zopakovat, že na dva góly se nedá vyhrát, což jsme pocítili už v Olomouci. Na závěr bych chtěl ještě pochválit našeho druhého brankáře Samuela Kowalczyka za předvedený výkon.“