úterý 16. listopadu 2021 | Lukáš Mihal

Dorostenci i podruhé v sezoně porazili Kometu

Dorostenci se tvrdou porážkou s Třincem před reprezentační přestávkou nenechali vůbec rozhodit, po pauze tak zaznamenali cennou výhru na ledě brněnské Komety. Mladým Beranům to fungovalo hlavně v defenzivě, protože brankář Tomáš Málek držel až do 56. minuty čisté konto. První puk v jeho síti tedy zdramatizoval utkání, protože žlutomodří do té doby vedli o dva góly. Ševci ale pokračovali v dobré obraně, nakonec se prosadili i do prázdné brány a slaví výhru 3:1.

13. kolo / úterý 16. 11. 2021 / 16:00
HC Kometa Brno Kometa Brno - Berani Zlín Zlín
1:3
(0:1, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 56. Červenka (Zubíček) – 8. L. Heš (Hamrla), 28. Vaculík (Babulík), 60. Urban (J. Heš, Špaňhel). Rozhodčí: Čuňočka – Juroška, Kopecký. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 74. Střely na branku: 36:19. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3.

HC Kometa Brno: Kavan – Svoboda, Antony, Zubíček, Spanel, Mitro, Kuswito – Kos, Rakus, Pavlík, Halačka, Nesvadba, Röss, Škodík, Nekvapil, Červenka, Šantora

Berani Zlín: Málek – Kotala, Stuchlík, Řezníček, Hamrla, Mikel, Kopřiva, Špaňhel, Šišák - Urban, Vaculík, L. Heš, J. Heš, Marek, Babulík, Klimek

Souboj brněnských a zlínských dorostenců nám v úvodu nabízel šance na obou stranách. Jednou z větších šancí zahrozili domácí. Červenka našel v dobré pozici před bránou útočníka Pavlíka, ten však neměl při zakončení štěstí a Málek nemusel zasahovat. Následovala pasáž hry, kdy puk na hokejkách měli spíše Brňané, avšak z ničeho nic se objevil Lukáš Heš, jenž projel celé střední pásmo a zakončil nechytatelně do pravého růžku Kavanovi branky. Brno se však nevzdávalo a skvělou možnost měl Červenka. Zpoza branky mu puk poslal Halačka, domácí forvard trefil pouze dobře postavenou lapačku gólmana Málka. Navýšit vedení mohl před koncem ještě Adam Hamrla. Ten nahodil nevinný kotouč na gólmana Kavana, ještě před ním ho ale šikovně ztečoval Babulík. Domácí gólman měl velké štěstí, že se puk dostal mimo prostor tři tyčí.

Kometa ve druhé části zápasu zlepšila svůj herní projev a sahala po vyrovnání. Nejprve se v přečíslení hnali na Málka Šantora s Nesvadbou. Druhý jmenovaný však nedokázal ani zakončit, jelikož netrefil vzdušnou přihrávku od svého spoluhráče. K velké šanci došlo v 25. minutě, kdy Svoboda přihrával na Kose, který vypálil dělovku příklepem od modré čáry. Ani tato střela však neskončila za gólmanem Málkem. Místo toho Berani ve 28. minutě zvýšili svůj náskok zásluhou Martina Vaculíka, který se po přihrávce od Babulíka nemýlil. Kolem poloviny zápasu se do samostatného úniku dostal Dominik Halačka. Málek však opět ukázal skvělý reflex a podržel svůj tým. Na závěr přišla ještě nečekaná šance domácích. Jeden z Brňanů nahodil kotouč, který se zasedl pod betonem zlínského brankáře. Ten o něm nevěděl a téměř si ho natlačil do své klece.

Třetí část hry začínali Brňané s jasnou myšlenkou a to srovnat skóre. Pokoušel se o to Michal Červenka nebo později i Ondřej Kos. Kometě však scházel klid v koncovce a možná i trochu štěstí. Šance se pak objevovali na obou stranách a něco dít se začalo až v poslední pětiminutovce. V čase 55:40 dal Brňanům naději Michal Červenka, který se v průběhu zápasu dostal hned do několika solidních příležitostí. Brněnský tlak se zvyšoval a vyústilo to až v odvolání brankáře Kavana. Brnu se však kontaktní branku vstřelit nepodařilo, místo toho se do prázdné branky trefil Zdeněk Urban a podtrhl tak výhru hostů.

Ohlasy trenérů

Radek Bělohlav (HC Kometa Brno): Soupeř dal prostě více gólů, na jeden gól se vyhrává těžko i v takovém zápase. Slabinou byla dnes naše produktivita, protože těch střel bylo spoustu, ale důraz jsme tam neměli. Měli jsme i hodně vyloučení, jednoduše jsme ten zápas nezvládli. Těch šancí byla spousta, kdybychom dnes pár gólů dali, můžeme si dovolit luxus i nějaký dostat. Takhle ale ne.

Radek Pšurný (PSG Berani Zlín): Myslím si, že domácí dnes hráli velice dobře a zabrzdila je produktivita. Vyhrál šťastnější soupeř, nikoliv lepší. Nicméně vím, že obě mužstva nebyla kompletní. Chybí nám nějací hráči a viděl jsem, že i domácím z důvody marodky. I přesto ten zápas měl kvalitu, avšak vyhrál ten šťastnější.