pátek 05. října 2012 | Zlin Press - Roman Ordelt

Obránce Oldřich Horák vstřelil první gól v extralize a hned vítězný proti hvězdám z NHL

Ve 46. minutě si najel mezi kruhy na přihrávku Petra Holíka a švihem prostřelil kladenského Cháberu. Pro obránce Oldřicha Horáka to byl první extraligový gól, díky kterému Berani porazili Kladno napěchované hvězdami z NHl 3:2. „Sám tomu nemůžu uvěřit. Jsem hrozně šťastný,“ říkal po zápase Horák.

Kam jste mířil při svojí gólové střele?
" Chtěl jsem hlavně trefit bránu. Mám pocit, že brankáři to prošlo pod rukou. Celá situace vznikla z toho, že Kladno nedobruslilo náš brejk, Peťa Holík mně nahrál mezi kruhy a spadlo to tam."

Jaký to byl pocit?
"Neuvěřitelná euforie! Vůbec jsem nevěděl, co mám dělat a jak se radovat. Jsem strašně rád, že jsme vyhráli. Puk jsem si schoval a vystavím si ho doma. Napíšu si na něj „Můj první extraligový gól“. (směje se) Bral jsem před zápasem sedm lístků pro rodiče a známé. Po gólu jsem se hned díval na místo, kde seděl taťka."

Užil jste si vyprodaný stadion?
"Fanoušci byli parádní. Celý zápas panovala neskutečná atmosféra, když je tolik lidí, hned se hraje lépe."

Proti vám hráli Jágr, Plekanec a další hvězdy NHL. Všímal jste si jich?
"Nechtěli jsme to moc řešit, snažili jsme se hrát jako proti komukoliv jinému. Ale třeba Jágr se bránil hodně těžko, vůbec ho nejde odstavit. V první třetině jsem do něj šel a bylo to jako narazit do zdi. (kroutí hlavou) Kluky z NHL jsme nechtěli nechat rozjet, rychle jsme k nim přistupovali. Známe jejich kvality. Hrát proti nim byla obrovská škola."

Stihl jste něco odpozorovat třeba od obránců Kaberleho a Židlického?
"Když jsem seděl na střídačce a díval se na jejich přesilovky, to bylo něco. Kdyby to šlo, hned bych si od nich vzal přehled ve hře a rozehrávku."

Do sestavy Zlína jste naskočil až letos v úvodu sezony, v minulých ročnících jste hostoval v prvoligovém Hradci Králové. Věřil jste, že se ještě vrátíte do mateřského klubu?
"Doufal jsem, že to vyjde, dělal jsem pro to všechno. Chtěl bych poděkovat panu Vlachovi, že mně dal tuhle příležitost."

Oldřich Horák
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY