sobota 06. října 2012 | Zlin Press - Roman Ordelt

Veselý si pochvaloval parádní atmosféru, Plekanec žehral nad mizernou střelbou

Trenér PSG Zlín Rostislav Vlach poslal na Jágra a spol. řadu kapitána Petra Čajánka. Na ledě se potkával se hvězdnou sestavou Kladna i křídelní útočník Ondřej Veselý. Zkušený čtyřiatřicetiletý forvard Zlína chválil atmosféru na zimním stadionu Luďka Čajky, která dovedla Berany ke slavnému vítězství nad favorizovanými Středočechy. „Přišlo hodně lidí, a to se nám hrálo rozhodně líp než před čtyřmi tisícovkami. Atmosféra byla opravdu parádní,“ vykládal Veselý po nezapomenutelné výhře nad týmem nabitým hvězdami z NHL.

Zlínští hokejisté ubránili kladenské hvězdy v čele s Jágrem a postarala se o to řada jeho někdejšího reprezentačního centra Petra Čajánka. Berani si po výsledku 3:2 užili slastné pocity slavné výhry. „Dostali jsme pokyn je ubránit. Všech pět hokejistů jsou to výborní hráči a těžko se zaměřit na jednoho z nich. Museli jsme hrát dobře pozičně a co nejméně je dostat k puku. Vypracovali si i dost šancí, ale se nám povedlo eliminovat jejich sílu. V některých střídáních si to dávali, snažili jsme se to ubránit před bránou, i když v některých situacích to nešlo,“ pověděl Ondřej Veselý.

Berani se nezalekli slavných jmen a v některých chvílích je zatlačili i do obrany. „Neměli jsme nějaké zvláštní pokyny. Možná jsme šli někdy hodně dopředu, mohlo od nich hrozit nebezpečí, ale pokyny jsme si splnili,“ uvedl křídelní útočník Zlína.

Výjimečný zápas nebyl svátkem pouze pro fanoušky, ale i pro hráče. „To určitě. Hráli jsme proti hráčům, které jsme vídali v televizi a bylo vidět, že se s nimi dá hrát. I když jsme se soustředili na svůj výkon, každý si všímal hvězd. Podíval se na Jágra nebo Plekance. Určitě jsme si z toho něco vzali, jak hrají nebo jak se rozcvičují. Jednou ale museli prohrát. Jsme rádi, že to vyšlo na nás,“ uzavřel Ondřej Veselý.

Oproti předchozím extraligovým zápasům, kdy na ledě zcela dominoval, se v duelu ve Zlíně TOMÁŠ PLEKANEC neprosadil. Po zápase přiznal, že tentokrát to z jeho strany nebylo ono. „Zlín hrál výborně,“ ocenil výkon týmu PSG. Na ledě se proháněl v pozici centra první formace s Jaromírem Jágrem a Jiřím Tlustým na křídlech a dvojici Marek Židlický, Tomáš Kaberle v obraně. Hvězdná pětka borců z NHL si ale nepřipsala ani jeden kanadský bod, ačkoliv několikrát domácí hráče sevřela v obranné třetině Zlína jako v kleštích. „Stříleli jsme mizerně,“ litoval Plekanec. „Měli jsme hodně gólových šancí, stačilo proměnit jednu či dvě a zápas by vypadal jinak. Já měl dvě jasné tutovky, Jarda jednu krásnou a Jirka Tlustý taky dvě.“

Plekanec zároveň pochválil i výkon soupeře. Zlínští borci odehráli celý duel v ohromném tempu, poctivě napadali rozehrávku soupeře a dohrávali každý souboj. „Hráli opravdu výborně a byli na nás perfektně připravení,“ prohlásil kladenský útočník. „Zlín je doma hodně silný směrem dopředu, má útočné mužstvo a dnes to dokázal. Není nic neobvyklého, že tady všechny týmy hrají pod tlakem.“

Celku PSG pomohla báječná kulisa na Zimním stadionu Luďka Čajky, kde se sešlo sedm tisíc lidí a vstupenky nešlo sehnat už pár dnů před utkáním. Vyprodaný zimák hnal Čajánka a spol. za výhrou, která utnula šestizápasovou sérii triumfů Kladna. „Stejně jako všude jinde, kam přijedeme, byla skvělá atmosféra. Užíváme si to,“ řekl devětadvacetiletý centr. Plekanec se na ledě potkával s Petrem Čajánkem, jehož formaci kouč Vlach nasadil na hlídání elitní pětky soupeře. Oba kamarádi a bývalí spoluhráči z národního týmu si před vhazováním často vykládali a nešetřili úsměvy. „Co jsme řešili? Hlavně rodinné věci,“ smál se kladenský forvard.

Kvůli pokračujícímu sporu mezi zástupci hráčů a vedením ligy je dost možné, že Kladno se svými hvězdami z NHL bude plnit stadiony soupeřů i nadále. Jágr a jeho parťáci se zatím do zámoří nevracejí. „Nemám moc informací, ale pokud zrušili prvních čtrnáct dnů, dohoda se opět vzdálila. Moc se toho neděje, takže uvidíme, co přinesou další dny,“ uzavřel Plekanec.


SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY