neděle 07. října 2012 | Zlin Press - Roman Ordelt

AKTUÁLNĚ: Tým PSG míří do Třince, čeká se duel bývalých parťáků na střídačce. Turek versus Vlach

Hokejisté PSG Zlín zakončí náročný týden zápasem desátého extraligového kola v Třinci. Berani prožívají v těchto dnech mimořádně úspěšné dny, neboť Čajánek a spol. v úterý přivezli všechny body z pražské Sparty a v pátek před vyprodaným zimním stadionem srazili do kolem lídra extraligy z Kladna v čele s hvězdným Jaromírem Jágrem! „Jsme maximálně spokojeni. Tajně jsme doufali v zisk tří bodů a nakonec jim máme šest. Čeká nás ještě zápas v Třinci a rovněž tam nechceme vyjít bodově naprázdno. Pokud kluci předvedou podobné nasazení a výkon jako proti Kladnu, určitě nějaký bodík přivezeme,“ řekl Rostislav Vlach, první trenér PSG Zlín. Duel na třineckém ledě přinese i první vzájemný souboj bývalých parťáků na zlínské střídačce. Oceláře vede Josef Turek, v loňské sezoně zlínský asistent právě po boku Rostislava Vlacha.

Zlínští hokejisté prožili v pátek báječný hokejový večer se slavným vítězstvím nad Kladnem. V dresu Rytířů přijelo pět hráčů NHL v čele s magastar Jaromírem Jágrem. Berani tento hvězdný soubor porazili a sesadili Středočechy z vedoucí pozice v extraligové tebulce. „Samozřejmě nálada po takové výhře byla skvělá a projevila se i na sobotním tréninku. Panovala pohodička, samý vtípek. Nicméně jsme hráčům naznačili, že nás čeká další těžký zápas. Je potřeba se koncentrovat a získat další body. Třinec je silné mužstvo, ale určitě se tam dají získat body. Při podobném nasazení jako proti Kladnu,  je bodový zisk reálný,“ pověděl šéf zlínské střídačky. Oceláři jsou v tabulce na druhém místě s pouhým bodem ztráty na vedoucí Brno. „Mají tři výborné pětky jak v útoku, tak i v obraně velkou sílu, navíc podpořeni velmi dobrým gólmanem. Rozhodně patří k aspirantům na titul v letošní sezoně,“ pověděl Vlach.

Z třineckých hráčů září jako kometa na začátku sezony šestadvacetiletý útočník Martin Růžička. V dosavadních devíti kolech vstřelil neuvěřitelný počet 12 gólů, když se trefil v každkém utkání. Jeho neskutečnou fazonu připomínají čísla z páteční výhry nad Budějovicemi. Růžička dal hatrrick a k tomu přidal ještě dvě asistence. Prsty měl ve všechn pěti gólech Slezanů! „Od narození je to pan střelec. Letos do čeho plácne, tak to tam spadne. Navíc má k sobě vhodné hráče jako je například Radek Bonk a rovněž dobře rozehrávající beky. Projevil se jako kanonýr již v předchozích sezonách, už tehdy nastřílel spoustu gólů,“ pověděl Vlach.

Zlín nemění vítěznou sestavu, pouze v pozici sedmého beka bude místo Petra Šenkeříka připraven poprvé v letošní sezoně Oldrich Kotvan. Na marodce stále zůstává s třísly zkušený obránce Radim Tesařík. Zlínská družina se vydá na cestu do Slezska ve 12.45 hodin. Utkání 10. kola Tipsport extraligy HC Oceláři Třinec – PSG Zlín se hraje ve Werk Areně v neděli 7. října od 17 hodin.

Pravděpodobné sestavy:
HC Oceláři Třinec
: Hamerlík - Hrabal, Zíb, Roth, Galvas, Klesla, Klouček - M. Růžička, Bonk, Varaďa - Adamský, Peterek, D. Květoň - Klimenta, Polanský, Rákos – Hrňa, Podešva, Orsava.

PSG Zlín: Horčička – Hamrlík, Linhart, Zámorský, Řezníček, Matějíček, Horák – Balaštík, Leška, Köhler - Honejsek, Čajánek, O. Veselý - Z. Okál, Holík, F. Čech - Kubiš, Melenovský, Ondráček.
 

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY