pondělí 08. října 2012 | Daniel Ježek

Z Třince se body vozí těžko, jsme za ně rádi, říká útočník PSG Bedřich Köhler

Zlínští hokejisté neměli k dalšímu zápasu příliš dlouhou cestu. Po konfrontaci s Kladnem se Berani představili na ledě Ocelářů Třinec. Velmi vyrovnaný duel rozhodl nakonec ve prospěch Beranů Bedřich Köhler. Právě autor vítězné branky hodnotí zápas na východě republiky.

Zlínští se po skalpu hvězdami nabitého Kladna pustili do souboje s dalším členem elitní čtyřky, Oceláři Třinec. Berani v utkání dvakrát vedli, domácí ale dokázali srovnat. Rozuzlení dramatického duelu přinesla sedmapadesátá minuta a Bedřich Köhler, který po Leškově pasu propálil přesunujícího se gólmana Třince. „Nevím, jestli máme nějaký recept na uhlídání špičkových hráčů, ale v každém případě je v tom spíše kus štěstí. Proti Kladnu i dneska proti Třinci jsme ho měli. Před koncem tam bylo břevno a vnější tyčka po střele ze strany, takže klidně to mohlo dopadnout i naopak,“ sdělil po utkání střelec vítězné branky.

Köhler se v průběhu zápasu do statistik zapsal pouze jednou, jeho branka ale byla veledůležitá. „Strašně důležitý gól. Říkali jsme si, že z Třince by byl dobrý jakýkoliv bod, protože odsud se body nevozí snadno. Že jsou tři, tak o to líp," těšilo útočníka s devítkou na dresu.

Jeho brance ale předcházel sporný moment, kdy domácí reklamovali faul zlínského Balaštíka. Píšťalka sudího ale zůstala mlčet a rozhozenou třineckou obranu dokázal Köhler potrestat. „Já jsem byl zrovna otočený zády k souboji, kde k tomu mělo dojít. Vůbec nevím, k čemu tam došlo. Ptal jsem se až kluků na střídačce, kvůli čemu Třinec protestuje. To je teď už asi jedno, pro nás je podstatné, že jsme vyhráli,“ těšilo rodáka z Ostravy.

Zlínským hráčům se podařilo po kladenské elitní formaci pohlídat také nejlepšího střelce soutěže Martina Růžičku. Kouč Rostislav Vlach zřejmě našel fungující recept. „Určitě je za tím výborný gólman. Ale pak taky štěstí, to si nebudeme nalhávat. Je to samozřejmě i o náhodě, protože jak v pátek ti hráči Kladna z NHL, tak dneska Růžička ty šance měli, ale v daný moment je neřešili správně. Růža to tam mohl hned v první třetině dávat do prázdné, ale nesedlo mu to. Nepřeceňoval bych to, že my umíme hlídat výborné formace soupeřů,“ uzavřel Bedřich Köhler pozápasový rozhovor.


SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY