neděle 25. ledna 2015 | Zlin Press - Roman Ordelt

Berani mají před sebou dvojutkání na vlastním ledě. Porazí tým PSG poprvé v sezoně Kometu?

Mistrovský tým PSG Zlín má před sebou dva důležité zápasy na vlastním ledě. V neděli odpoledne změří síly v derby proti Kometě Brno, o dva dny později přijede do Zlína nováček extraligy z Olomouce. Čajánek a spol. nepřivezli z minulého kola Tipsport extraligy v Mladé Boleslavi ani bod a stále jim patří nepostupová jedenáct příčka v boji o předkolo play off. Úkol dne na nedělní odpoledne zní jasně: poprvé v sezoně v souboji posledních finalistů skolit brněnskou Kometu. Zlín předchozí tři vzájemné zápasy prohrál a nezískal ani bod. Navíc situace v extraligové tabulce se po pátečním kole ještě více vyrovnala, neboť mužstva mezi osmým a třináctým místem nyní dělí pouhé čtyři body! Utkání Zlína s Brnem začíná na ZS Luďka Čajky v 15:30 hodin, všechny pokladny jsou otevřeny od pravého poledne.

Zlínská družina prohrála v pátečním kole na ledě Bruslařského klubu v Mladé Boleslavi 3:4 a vyšla bodově naprázdno. „Dvě třetiny jsme hráli špatně, mužstvu chybělo nasazení a Boleslav byla hladovější po výhře. V poslední třetině se náš výkon zlepšil, vytvořili jsme si řadu šancí, nicméně na body jsme nakonec nedosáhli,“ pověděl Rostislav Vlach, první trenér PSG Zlín.

Berani nedosáhli na body v letošní sezoně ve vzájemných zápasech s Kometou. Doma prohráli 3:6 a na ledě brněnské haly Rondo podlehli soupeři 3:4 a 0:2. „V první polovině extraligy se nám příliš nedařilo, což se odrazilo i na výsledcích. Poslední dvě bitvy už byly hodně vyrovnané a štěstí se přiklonilo na stranu protivníka. Věřím, že nyní Brno porazíme a získáme důležité body,“ řekl trenér Zlína.

Brno má v lednovém měsíci velmi dobrou fazónu. V novém roce nevyšlo ani v jednom ze sedmi zápasů bodově naprázdno, přičemž šest zápasů vyhrálo! Kometa je v tabulce na čtvrté příčce se stejným bodovým ziskem jako Sparta a na druhý Litvínov má manko jen čtyř bodů. Skvělé výkony podává slovenský gólman Marek Čiliak, který drží osm třetin a plných 164 minut neprůstřelnost! „Kometa hraje velmi dobře v defenzivě a brankář tomu napomáhá výbornými výkony. Musíme se na střetnutí poctivě připravit,“ uvedl nejlepší extraligový trenér posledních dvou sezon.

Na marodce zůstává dlouhodobě zraněný útočník Pavel Sedláček (rehabilitace po operaci ramene) a obránce Oldřich Horák (viróza). Zda se v sestavě objeví útočník Jakub Svoboda (nemoc) a po zranění obránce Dalibor Řezníček, se rozhodne až v den samotného zápasu. „V sestavě možná uděláme jednu nebo dvě drobné změny. Uvidíme v neděli dopoledne,“ řekl neurčitě Rostislav Vlach. Zlínský trenér si přeje z dvojutkání na domácím ledě stoprocentní bodový zisk. „Nejlépe samozřejmě šest bodů. Zájem o lístky na utkání s Kometou je velký, fanoušci v zaplněném stadionu nás určitě poženou a mohou nám hodně pomoci,“ uzavřel dvaapadesátiletý Rostislav Vlach.

Utkání 41. kola Tipsport extraligy PSG Zlín - HC Kometa Brno se hraje v neděli 25. ledna od 15:30 hodin na ZS Luďka Čajky ve Zlíně, pokladny ZS budou otevřeny již od 12 hodin. Přijďte svými hlasivkami povzbudit zlínské Berany v boji o důležité extraligové body!

Nejlepší hráči Komety Brno v letošní sezoně:

Nejproduktivnější hráč: Petr Ton, 37 bodů (19 + 18)
Nejlepší střelec: Petr Ton, 19 gólů
Nejlepší nahrávač: Michal Kempný, 19 asistencí
Nejlepší bilance +/- bodů: Michal Kempný, + 17 bodů
Nejvíce času stráveného na ledě (průměr): Jan Hanzlík, 25:28 minuty
Nejvíce trestných minut: Michal Kempný, 90 trestných minut
Nejlepší brankář týmu: Marek Čiliak 91,50 procento úspěšnosti, 2,31 průměr gólu na zápas

Sestava Komety Brno v minulém extraligovém zápase: Čiliak - Ptáček, Kempný, Dujsík, Hanzlík, Kuboš, Malec, Kováčik - Ton, J. Hruška, Honejsek - Vondráček, Koreis, Burian - R. Zohorna, L. Čermák, J. Káňa II - Mrázek, Ostřížek, Dočekal. Trenéři: Kýhos, Pešout, K. Beran.

PSG Zlín - HC Kometa Brno
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY