čtvrtek 19. února 2015 | Zlni Press - Roman Ordelt

AKTUÁLNĚ: Mistrovský tým PSG Zlín jde do závěru základní části s cílem získat co nejvíce bodů

Do konce základní části Tipsport extraligy zbývá odehrát pouze pět kol. Hokejisté PSG Zlín drží v tabulce sedmou příčku s dvoubodovým odstupem na přímý postup do play off, nicméně s tříbodovým náskokem před týmy Plzně a Vítkovic. Obhájci titulu se utkají v pátečním 48. extraligovém kole na domácím ledě s celkem HC Škoda Plzeň. „Díváme se na soupeře za sebou, stále není nic rozhodnuto. V závěrečných pěti kolech chceme urvat co nejvíce bodů a uvidíme, jak se situace vyvine,“ pověděl Rostislav Vlach, první trenér PSG Zlín. Berani vybojovali v letošní sezoně ve vzájemných zápasech s Indiány jediný bod. Utkání s Plzní má stanoveno úvodní buly v 18:20 hodin.

Hokejisté PSG Zlín prohráli v minulém kole se Spartou až v nastaveném čase a přerušili vítěznou sérii šesti tříbodových výher v řadě. Čajánek a spol. prokázali velkou bojovnost a nezlomil je ani krajně nepříznivý stav 0:3 a 1:4. Ševci se rozjeli po Novém roce k parádní jízdě a výraznou bodovou šňůrou se posunuli již na sedmé místo. Teď je čeká Plzeň, která zrovna nepatří k oblíbeným protivníkům. Zlín vyválčil s protivníkem v letošní sezoně pouhý bod. „Každý má v extralize někoho, s nímž se mu hraje dobře a na druhou stranu dalšího, s kým se hraje špatně. Nám nesedí důrazná hra a herní styl Plzně. Na druhou stranu poslední vzájemný duel ve Zlíně, který jsme prohráli až po nájezdech, nebyl z naší strany vůbec špatný. Hráli jsme velmi dobře, ale bohužel nepadaly góly,“ řekl dvaapadesátiletý kouč Zlína. Berani prohráli oba zápasy na západě Čech shodně 2:5, bitvu na zlínském ledě vyhráli koncem listopadu Indiáni 3:2 po penaltách.

Zlín má před sebou další důležitý zápas, neboť Plzeň se může v případě výhry bodově dotáhnout na Zlín a v případě rovnosti bodů po dvaapadesátém kole bude mít určitě výhodu lepšího postavení, neboť má ze vzájemných zápasů jednoznačně více bodů. „Situace kolem nás je v tabulce velmi vyrovnaná. Řadu týmů dělí od sebe pár bodů a ve hře je spousta variant. Pro nás je hlavním cílem vybojovat z posledních pěti kol co nejvíce bodů. Nechceme spekulovat a říkat, který tým by nám vyhovoval ve vyřazovacích zápasech. Ještě nemáme jistotu ani předkola play off. Většinou když si vybíráte soupeře, stojí to za starou bačkoru. Uvidíme, jak se to celé vyvine,“ uvedl nejlepší extraligový trenér posledních dvou sezon.

Na marodce Zlína je stále zraněný útočník Filip Čech, který ani netrénuje. Na Spartě se navíc zranil i zaskakující forvard Tomáš Fořt z prvoligového Havířova, a tak pozici dvanáctého útočníka zaujme uzdravený Pavel Sedláček. „Filip Čech už pár týdnů netrénuje a momentálně chodí po doktorech a vyšetřeních. Na marodce je stále i obránce Oldřich Horák,“ upřesnil Rostislav Vlach.

Utkání 48. kola Tipsport extraligy PSG Zlín – HC Škoda Plzeň se hraje v pátek 20. února v 18:20 hodin na ZS Luďka Čajky ve Zlíně, pokladny budou otevřeny od 17 hodin. Přijďte povzbudit zlínské Berany v boji o důležité extraligové body!

Nejlepší hráči Plzně v letošní sezoně:
Nejproduktivnější hráč: Ján Sýkora, 38 bodů (20 + 18)
Nejlepší střelec: Ján Sýkora, 20 gólů
Nejlepší nahrávač: Jakub Jeřábek, 24 asistencí
Nejlepší bilance +/- bodů: Nicholas Johnson, + 12 bodů
Nejvíce času stráveného na ledě (průměr): Petr Kadlec 23:38 minut
Nejvíce trestných minut: Vojtěch Mozík, 92 trestných minut
Nejlepší brankář týmu: Matěj Machovský 91,50 procento úspěšnosti, 2,44 průměr gólu na zápas

Sestava Plzně v minulém extraligovém zápase: Machovský - Kadlec, Jeřábek, Mozík, D. Sklenička, Pulpán, Boháč - J. Sýkora, Simon, Johnson - Kratěna, Bližňák, Schleiss - Balej, T. Sýkora, Lev - Hollweg, Přikryl, Kubalík. Trenéři: Michal Straka, Čihák, J. Špaček.

PSG Zlín - HC Škoda Plzeň
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY