pátek 20. února 2015 | Zlin Press - Roman Ordelt

Jiří Marušák po prohře s Plzní: Všude jsme byli o krok později, chyběl nám pohyb i agresivita

Tenhle zápas nevyšel. Hokejisté PSG Zlín doma podlehli Plzni 2:4 a zkomplikovali si šanci na přímý postup do čtvrtfinále play off. Naopak se teď musí obávat o místo zaručující účast v předkole vyřazovací části. "Všichni v kabině si pořád hlídáme spíš pozici v desítce, kterou chceme určitě uhrát," řekl obránce Beranů Jiří Marušák.

- S Plzní jste během letošních čtyř zápasů získali jen jeden bod, čím to je?
"Vzájemné zápasy nás pokaždé zastihly v určité nepohodě. Plzeň hraje velmi přímočaře a jednoduše. Její hráči si nic nekomplikují, je těžké nachytat je forčekingem. Střední pásmo procházejí tečovanými puky a do našeho pásma chodí velmi agresivně."

- Takže tenhle soupeř vám nesedí?
"Možná nám to trochu nevyhovuje, ale není to jediný tým, který hraje takovým stylem. Je to spíše o tom, jak my přistoupíme k zápasu."

- Dnes to nebyl optimální výkon, souhlasíte?
"Všude jsme byli o krok později, chyběl nám pohyb, agresivita a z toho to všechno vyplývá. Když máme dobré nohy a jezdí nám to, jsme schopní eliminovat i takovou hru soupeře. Plzeň do zápasu vstoupila lépe, byla nabuzená. My naopak nebyli stoprocentně koncentrovaní."

- Z posledních sedmi utkání jste vytěžili devatenáct bodů, mohlo tentokrát hrát roli určité uspokojení nebo pocit, že to teď půjde snadněji?
"Měli jsme za sebou pěknou bodovou šňůru, jenže nejde to donekonečna. Každý zápas zkrátka nevyjde. Musíme uhrát body příště ve Varech. Týmy kolem nás v tabulce se taky motají celý rok kolem desátého místa, takže jejich přístup je podobný jako náš. Bude to ještě těžké."

- Brali byste Západočechy do předkola play off?
"Mně osobně je to úplně jedno. Série v play off začíná od nuly. Nemyslím si, že by vzájemná bilance v základní části měla hrát v play off nějakou velkou roli."

Jiří Marušák v souboji s útočníkem Plzně Janem Schleissem, v pozadí Jiří Ondráček.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY