pondělí 22. října 2012 | Zlin Press - Roman Ordelt

AKTUÁLNĚ: Čajánka a spol. čeká derby s Vítkovicemi, do sestavy se vrací bek Tesařík

Tipsport extraliga pokračuje v těchto dnech v rychlém sledu. Hokejisté PSG Zlín po výhře na Slavii po samostatných nájezdech se utkají v rámci 15. extraligového kola v úterý 23. října doma s Vítkovicemi. Berani si zvedli ziskem dvou bodů pošramocené sebevědomí po sérii tří proher v řadě na domácím ledě konečně bodovali. „Jsme rádi za dva získané body především po předchozí neúspěšné sérii na domácím ledě. Věřím, že bodový zisk potvrdíme nyní výhrou doma s Vítkovicemi,“ řekl Rostislav Vlach, první trenér PSG Zlín. Zatímco do obrany se vrací zkušený Radim Tesařík, na delší dobu je vyřazen Petr Zámorský, který má natržený postranní vaz a pár týdnů si od hokeje odpočine. Otazník visí nad startem beka Petra Šenkeříka, jenž má z utkání na Slavii nastřelený kotník a v pondělí se neobjevil na tréninku. Kouč Vlach plánuje změny ve složení jednotlivých útoků vzhledem ke zvýšení střelecké produktivity. Po výborném výkonu na Slavii se do branky postaví opět gólman Jakub Sedláček.

Tým PSG Zlín vyšel v předchozích třech domácích zápasech proti Českým Budějovicím, Plzni a Pardubicím bodově naprázdno a dokázal vstřelit pouhé dva góly. O to více těší výhra v nedělním kole na Slavii, kde Berani vyhráli po nájezdech. Výborně zachytal brankář Jakub Sedláček a oba nájezdníci Marek Melenovský a Petr Holík své penalty mazácky proměnili. „Marka jsem již delší dobu sledoval na tréninku a vím, že mu nájezdy jdou. Věřil jsem mu a vyšlo to. Penalty jsou po psychické stránce velmi náročné, nicméně Melenovský vzal zodpovědnost na sebe, sebevědomí určitě má a ukázalo se to jako výborný tah,“ pověděl Rostislav Vlach. Další klíčovou postavou nedělního večera v O2 Areně byl gólman Jakub Sedláček. „Kuba chytal výborně, celý zápas mužstvo podržel a skvělý výkon korunoval při nájezdech. Oba slávistické útočníky vychytal a měl velkou zásluhu na naší výhře,“ řekl šéf zlínské střídačky.

Zlín změří síly v rámci úterního kola v moravském derby s Vítkovicemi. Mužstvu z Ostravy patří v tabulce až desáté místo s devatenácti body, v dosavadním průběhu střídá nevyrovnané výkony. „Jednou vyhrají, podruhé prohrají. Celkově však mají velmi silné mužstvo, výborného brankáře Málka a rovněž kvalitní hráče do pole. V žádném případě je nelze podcenit, že se jim momentálně příliš nedaří. Musíme se plně koncentrovat a potvrdit dva body ze Slavie,“ vysvětlil Vlach. Zlínská výprava se vrátila po dlouhé cestě z hlavního města po půlnoci a v pondělí dopoledne následoval zhruba čtyřicetiminutový trénink na vybruslení únavy z těžkého utkání. Do duelu s Vítkovicemi již nastoupí zkušený bek Radim Tesařík, který kvůli problémům s třísly vynechal předchozích deset zápasů. Bohužel na delší dobu je vyřazen nejproduktivnější obránce Petr Zámorský, který si na sobotním tréninku natrhl postranní vaz a minimálně měsíc se neobjeví na ledě. V pondělí netrénoval ani další bek Petr Šenkeřík, ze Slavie si přivezl bolestivě nastřelený kotník. „V případě nutnosti je v záloze Oldrich Kotvan a podle potřeby můžeme z prvoligové Olomouce stáhnout Tomáše Valentu. Uvidíme v den zápas ráno, jaká bude situace,“ upozornil kouč Vlach. Zlín plánuje změny v útocích, ty by měly posloužit k oživené střelecké potence.

Utkání 15. kola Tipsport extraligy PSG Zlín – HC Vítkovice Steel se hraje v úterý 23. října v 17.30 hodin na Zimním stadionu Luďka Čajky. Útočník Jaroslav Balaštík nastoupí ke svému jubilejnímu 700. zápasu v české extralize.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY