úterý 23. října 2012 | Zlin Press - Roman Ordelt

Jubilant Jaroslav Balaštík: Bod bereme, ale mohli jsme mít tři. Neproměněná šance mrzí

Jubilejní 700. zápas v extralize si útočník PSG Zlín Jaroslav Balaštík určitě představoval v lepším světle. Berani v základní hrací době vydřeli proti Vítkovicím remízu, samostatné nájezdy však lépe zvládli hosté a vezou si tak domů prémiový bod. „Po průběhu utkání bod bereme, ale mohli jsme mít tři,“ mrzelo Balaštíka.

Klíčová situace zápasu se odehrála v 57. minutě, kdy se právě Balaštík z ničeho nic ocitl sám před vítkovickým Romanem Málkem. Tváří v tvář však na něj nevyzrál. „Pavel Kubiš výborně zabojoval u mantinelu a skrz beka mně poslal puk, díky čemuž jsem se dostal do samostatného nájezdu,“ popsal zlínský kanonýr. „Moc mě mrzí, že z toho nebyla branka. Mohl to být vítězný gol, času do konce zápasu už moc nebylo.“

Tříbodový triumf by pro Vlachou partu byl hodně cenný. První třetinu totiž Zlín nezvládl a nabral dvougólové manko, které musel pracně dohánět. „O přestávce jsme si v kabině řekli, že zápas bude ještě dlouhý a jedna třetina nic neznamená. Chtěli jsme zůstat pozitivní, což se nám podařilo. Udělali jsme aspoň bod, který bereme. I když je pravda, že jsme nakonec mohli uhrát i výhru v základní hrací době,“ věděl Balaštík. 

Dvaatřicetiletý útočník si musel zvykat na nezvyklou roli, nastoupil totiž až ve třetí útočné formaci s Markem Melenovským a Filipem Čechem. Fakt, že nehrál s obvyklým parťákem Petrem Leškou, ale vzal bez problémů.

„Po sérii nevydařených zápasů je naprosto normální, že trenér poskládá sestavu jinak,“ podotkl. „S klukama se mně hrálo dobře, párkrát mě našli ve výhodné střelecké pozici. Před zápasem jsme si řekli, co chceme hrát, namalovali jsme si to i na tabuli. A myslím, že jsme to zvládli docela dobře.“

Balaštík neprožívá zrovna ideální začátek sezony. Po patnácti kolech ma na svém kontě pouze tři branky a čtyři asistence. Je jasné, že je zvyklý na daleko větší počet kanadských bodů. „Vím, že to není ono a mělo by to být lepší. Ale už jsem podobných nevydařených startů do sezony zažil víc a vždycky jsem to pak zvládl. Udělám všechno proto, aby to bylo stejně i letos,“ naznačil Balaštík.

Jaroslav Balaštík
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY