čtvrtek 26. února 2015 | Zlin Press - Roman Ordelt

Extraliga finišuje. Obhájci titulu jedou urvat body na led vítěze Prezidentského poháru

Poslední dvě kola zbývá odehrát do konce základní části Tipsport extraligy. Mistrovský tým PSG Zlín se probojoval po skvělém finiši již na šesté místo, které zaručuje přímý postup do čtvrtfinále play off. Čajánek a spol. mají před sebou dva zápasy s týmy na zcela odlišných postech extraligové tabulky. Berani zajíždějí v pátek do Třince, který s předstihem vyhrál Prezidentský pohár pro nejlepší tým v základní části, dlouhodobou část extraligy uzavírají nedělním domácím utkáním s pražskou Slavií. Ta se krčí se značnou ztrátou na posledním místě tabulky. Pokud Zlín v těchto zápasech uspěje, vyhne se předkolu play off. „Chceme získat čtyři body a uvidíme, na kterou příčku to bude stačit,“ pověděl Rostislav Vlach, první trenér PSG Zlín. Zápas v Třinci se hraje podobně jako všechna utkání závěrečných dvou extraligových kol od 18:20 hodin.

Tým třineckých Ocelářů vyhrál po čtyřech letech základní část extraligy a stále útočí na bodový rekord v počtu nasbíraných bodů v dlouhodobé části. Slezané mají na svém kontě zatím 107 bodů, přičemž rekord čítá 111 bodů. Svěřenci trenéra Jiřího Kalouse půjdou do vyřazovacích bojů z prvního místa. „Třinec řadím k hlavnímu kandidátovi na mistrovský titul. Mají velmi kvalitní a široký kádr s řadou hvězd,“ řekl zlínský trenér. Berani vyválčili v letošní sezoně ze vzájemných zápasů s Třincem pouhý bod. Zlín prohrál doma 0:4 a v Třinci 2:6. Bodoval až v odvetném zápase na zlínském ledě, kde sahal i po třech bodech, ale nakonec padl nastaveném čase. „Ve všech zápasech se prokázala značná síla soupeře. Teď mají na marodce dost hráčů, nicméně kádr Ocelářů je silný na všech místech a v záloze mají velmi zdatné náhradníky. Určitě k zápasu přistoupí zodpovědně a čeká nás těžký soupeř. Třinec má stále o co hrát, může získat bodový rekord a určitě zápas nevypustí. Naším cílem je v Třinci bodovat a urvat odsud nějaký bodový zisk,“ řekl dvaapadesátiletý úspěšný trenér.

Na marodce Zlína je dlouhodobě zraněný útočník Filip Čech, rameno léčí obránce Patrik Urbanec. Trénuje již bek Oldřich Horák, ale v zápase se ještě neobjeví. S týmem neodcestuje do Třince brankář Libor Kašík, který léčí drobné zranění. “Chceme, aby byl Libor do začátku play off zdravotně fit, proto dostal čas na vyléčení menšího šrámu. Záda Tomáši Štůralovi bude krýt jako dvojka Luboš Horčička. Ostatní hráči jsou zdravotně v pořádku,“ upřesnil nejlepší kouč posledních dvou extraligových sezon.

Utkání 51. kola Tipsport extraligy HC Oceláři Třinec - PSG Zlín se hraje v pátek 27. února od 18:20 hodin ve Werk Areně v Třinci. Pokud nebude přímo svědky zápasu hokejistů Zlína ve Slezsku, můžete ho obrazově sledovat na TV Tipsport nebo prostřednictvím textového zpravodajství na serveru onlajny.com

Nejlepší hráči Třince v letošní sezoně:
Nejproduktivnější hráč: Jiří Polanský, 43 bodů (18 + 25)
Nejlepší střelec: Martin Adamský, 22 gólů
Nejlepší nahrávač: Jiří Polanský, 25 asistencí
Nejlepší bilance +/- bodů: Jakub Orsava, + 24 bodů
Nejvíce času stráveného na ledě (průměr): Josef Hrabal, 20:07 minuty
Nejvíce trestných minut: Jiří Polanský, Tomáš Linhart, 60 trestných minut
Nejlepší brankář týmu: Šimon Hrubec 92,41 procento úspěšnosti, 2,00 průměr gólu na zápas

Sestava Třince v minulém extraligovém kole: Hrubec - Galvas, Linhart, Hrabal, M. Doudera, Nosek, Foltýn - Hrňa, Kreps, Ružička - Dravecký, Plíhal, Orsava - Matuš, Marek Růžička, Rákos - Ciencala, Žejdl, O. Kovařčík. Trenéři: Kalous, Varaďa.

HC Oceláři Třinec - PSG Zlín
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY