sobota 28. února 2015 | Zlin Press - Jakub Kudláč (ror)

Dvougólový Pavel Kubiš po vítězném zápase v Třinci: Šestka ještě není jistá, ale jsme blízko

Výborně, hokejisté Zlína v 51. kole Tipsport extraligy porazili už jasného vítěze základní části Třinec na jeho ledě 4:1 a šance na přímý postup do play off ještě přiživili. "Ještě sice není úplně jistá, ale je blízko," řekl po utkání Pavel Kubiš, který se v utkání trefil hned dvakrát. První trefou střelecké konto hostů otevřel, druhým gólem zase uzavřel. Berani jsou aktuálně se 78 body na šestém místě, které zaručuje přímou účast ve čtvrtfinále. K postupu Beranům stačí jeden bod v nedělním duelu se Slavií či případná nevýhra Plzně za tři body.

- Jak se díváte na utkání, zcela jistě podařené?
"Určitě. My jsme sem jeli s tím, že musíme urvat nějaký bod, abychom se dostali do šestky, a to se nám naštěstí povedlo. Hráli jsme ze zabezpečené obrany a na brejky. Také se nám povedla jedna přesilovka a jedno oslabení. Hned v první třetině dvě minuty ve třech, což bylo velmi důležité. A to vše stačilo k výhře."

- Výrazně jste se přiblížili šesté pozici, která zaručuje čtvrtfinále play off, to je výrazný krok po nevydařeném začátku sezony. Už tu není řeč o předkole, ale o reálném šestém místě.
"To je samozřejmě parádní, ale ještě tam nejsme, ještě je potřeba jeden bod z duelu se Slavií. Ale když to vezmu od začátku, nebylo to vůbec jednoduché, ale zase jsme si vyzkoušeli obě strany. Jednu, když se nedaří, druhou zase když se daří. Myslím, že je to ponaučení do dalších let, že musíme hrát naplno už od začátku."

- Kdybyste byli šestí, koho byste raději do čtvrtfinále, Brno nebo Spartu?
"Myslím, že tam si nevybereme. Když chceme uspět, musíme přejet každého. I když za mě osobně raději Brno, jsem kousek od něj a vždy se hecuji se známými. Ale jak říkám, pro nás je to takové za radostiučinění, že jsme se z posledního místa vyhrabali na šestou příčku, kde doufám i zůstaneme. Play off si budeme užívat a hrát naplno. Ale myslím, že úspěch je už to, co předvádíme od Vánoc."

- A co vám kolovalo v hlavách před Vánoci?
"Tam nám v hlavách kolovalo, abychom se vyhnuli play out, ale pak tam byla nějaká šňůra a my se dotáhli, Ještě šestka není jistá, ale jsme jí blízko."

- Výhra na ledě Třince je další ukázkou dlouhodobé velmi dobré formy Zlína.
"To ano, podařilo se nám porazit nesmírně silný mančaft jako je Třinec, ačkoli nehrají jejich opory. Mají i tak silný tým a je to jeden z kandidátů na titul. Nám se je podařilo porazit a sebevědomí jde určitě zase o trochu výše."

- Můžete přiblížit váš pohled na obě vstřelené branky z vaší hole?
"První gól byl strašně moc šťastný. Prostě jsem vystřelil do chumlu hráčů a od jejich obránce to tam spadlo. No a druhý trefa, tak to byla prostá střela přes hráče a najednou... Najednou byl z toho gól."
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY