sobota 27. října 2012 | Zlin Press - Roman Ordelt

AKTUÁLNĚ: Tým PSG Zlín se přesunul na tripu do Litvínova, kde se utká v neděli s Vervou

Hokejisté Zlína pokračují ve čtyřdenním tripu po Čechách. Po vítězném zápase v Karlových Varech se přemístili ještě v páteční noci do Litvínova, kam přijeli krátce po třiadvacáté hodině a ubytovali se v hotelovém i sportovním komplexu Loučky na úpatí Krušných hor. Vlachova družina absolvovala v sobotu dopoledne hodinový trénink na Zimním stadionu Ivana Hlinky v Litvínově, kde změří síly v nedělním podvečeru s místní Vervou. Beranům se na venkovním ledě momentálně daří, neboť čtyři zápasy v řadě vyhráli. V posledních třech sezonách nevyhráli na severu Čech pouze v jediném utkání, výhrou Zlína po výsledku 2:1 skončil i letošní první vzájemný duel. Zlín se posunul zásluhou výhry za tři body ve Varech na páté místo a do utkání v Litvínově nastoupí s cílem urvat nějaký bodový zisk a pokračovat ve vítězné sérii venku.

Tým PSG Zlín odehrál zápas v Karlových Varech vinou zranění a marodky ve značně okleštěné sestavě. Po první třetině to nevypadalo se Zlínem zrovna nejlépe, neboť prohrával 0:2. „První třetina byla z naší strany velmi špatná, nevyšel nám úvod, na ledě jsme se hledali. V prostřední části se to zlepšilo a hodně nám pomohl kontaktní gól. S Energií jsme srovnali krok i herně a zásluhou branek ve třetí třetině jsme otočili výsledek utkání v náš prospěch. Absence pěti hráčů nebyla snad s výjimkou úvodní třetiny vůbec znát,“ řekl Rostislav Vlach, první trenér PSG Zlín. Zlínská ekipa se přesunula ihned po utkání v lázeňském městě do Litvínova, kde hráči absolvovali hodinu před polednem trénink. Poté měli individuální program, čehož většina využila návštěvou fotbalového utkání v nedalekém Mostě, kde hrál zrovna Zlín. Fandění hokejistů přišlo kolegům na trávníků vhod, neboť fotbaloví Ševci vyhráli překvapivě vysoko 3:0! V Litvínově panuje s předstihem zimní počasí a během sobotního dne sněžilo. „Máme tady v předstihu vánoce. Celý den poletuje sníh a všude kolem je sněhová pokrývka,“ hlásil kouč Vlach, který se vydal na rozdíl od hráčů po sobotním obědě do Prahy. Společně s vedoucím mužstva Oldřichem Šolcem zde sledovali utkání zlínských juniorů proti Spartě.

Proti Litvínovu možná již nastoupí křídelní útočník první řady Bedřich Köhler, které kvůli střetním potížím s týmem neodcestoval na venkovní trip. „Jeho zdravotní stav se zlepšil, ale nebyl tři dny na ledě, navíc jeho organismus je oslabený. Uvidíme v sobotu večer, zavoláme si a celou věc rozsekneme,“ upřesnil šéf zlínské střídačky. Záda brankáři Horčičkovi bude opět krýt Tomáš Štůrala ze Šumperku. Ten v sobotu večer nastoupí v ligovém utkání proti Písku a v neděli kolem oběda se připojí k týmu. Obránce Patrik Urbanec se připojil ke zlínským juniorům při zápase na Spartě.

Litvínov je momentálně v tabulce na osmém místě s pětadvaceti body, když na Zlín ztrácí pouhé dva body. „Čeká nás opět těžký protivník. Svou sílu potvrdil i v pátečním kole, kdy doma porazil Slavii. Rádi bychom urvali i tady nějaký bodík,“ uzavřel Rostislav Vlach. Zlínské hokejisty čeká v neděli v dějišti utkání od 10 hodin rozbruslení, samotný zápas 17. kola Tipsport extraligy HC Verva Litvínov – PSG Zlín se hraje v 17.30 hodin.

Hotel Loučky Litvínov
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY