čtvrtek 03. září 2015 | Zlin Press - Jakub Kudláč

Útočník Filip Čech po utkání s Orly: Můj gól byl nacvičený signál z rána

Předposlední přípravný duel mezi Zlínem a Znojmem přinesl do posledních vteřin zajímavou partii, ve které nakonec Orli slavili výhru 6:5. "Gólmani neměli den nebo naopak jej měli útočníci," pověděl po utkání střelec jedné ze zlínských branek Filip Čech. Poslední generálku před extraligou sehrají Berani ve čtvrtek 3. září od 18 hodin na ledě prvoligového Havířova.

I podruhé v zápase se Znojmem z toho byla přestřelka. Zápas na jihu Moravy dopadl pro žlutomodré barvy 6:4, zatímco domácí utkání skončilo prohrou 5:6. "Gólmani neměli den nebo útočníci měli," pověděl po utkání Filip Čech. "Obě varianty jsou asi pravdivé. Soupeř hrál hodně do branky a dal góly, ovšem pak polevil a my jsme tak alespoň zkorigovali," dodal zlínský forvard.

Hráč s číslem třináct se zapsal také do střelecké listiny, to když ve 29. minutě snížil na 2:3. "To byl zrovna ráno nacvičený signál, který vyšel," culil se a po chvilce přemýšlení jej popsal. "Zkoušeli jsme vyhrát buly, útočníci se poté překřížili a bek si sjel dolů. Puk se dal na forvarda, v tomto případě Piškota (pozn. Kubiš), který vystřelil. Brankář puk vyrazil přímo na mou hokejku, já už jsem s tím tedy neměl problém," řekl pětatřicetiletý Čech.

Na samostatné nájezdy Berani zvítězili 1:0, stejně jako v minulých zápasech se totiž muži v maskách činili. "U toho nájezdu to má gólman lehčí, soustředí se jen na jednoho hráče a nemusí vnímat nic okolo," myslí si pětatřicetiletý hokejista.

A co úterní duel ukázal? "Nějaké nedostatky. Byl to obrázek toho, na co se máme zaměřit, protože tentokrát jsme první třetinu úplně propadli. Druhou víceméně taky, za něco stála až ta část poslední," pověděl Čech. A má pravdu, v té domácí snížili z 2:6 na rozdíl jediné branky. "Ještě nám zbávají dva týdny, něco dopilujeme a myslím si, že to bude dobré," přislíbil zkušený bojovník.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY