středa 02. září 2015 | Zlin Press - Roman Ordelt

Brankář Petr Zavadil po utkání se Znojmem: Byl to křest ohněm, šest gólů bylo krutých

Po čtyřech letech se vrátil na zlínský zimní stadion a v přípravném utkání se Znojmem se postavil do brány PSG Zlín. Brankáři Petru Zavadilovi, který poslední roky strávil v Hodoníně a francouzském Clermontu, ale premiéra nevyšla, domácí tým prohrál 5:6. "Byl to pro mě křest ohněm," přiznal čtyřiadvacetiletý Zavadil, jenž bude v nové sezoně působit jako brankářská trojka Zlína a nastupovat v druholigovém Hodoníně.

- První zápas na domácí ledě jste si asi představoval jinak, že?
"Šest gólů bylo krutých. Například první byl vlastňák, kdy se to odrazilo Piškotovi (Pavlu Kubišovi) od hokejky. Třetí se zase odrazil zpoza mantinelu přáímo na hůl protihráče a já jsem se nestihl přemístit. Byl to pro mě křest ohněm. Snažil jsem si zápas užívat a pomoct klukům co nejvíc to šlo. Ale šest gólů je moc. Tím spíš, když jich doma dáme pět. Spokojený být nemůžu."

- Nebyl jste po inkasovaných brankách více nervózní?
"Po třech gólech v první třetině jsem se to snažil hodit za hlavu. Cítil jsem se o něco lépe. Ale Znojmo hrálo perfektně dopředu a hrálo výborný ofenzivní hokej. Měli hodně šancí, které dokázali proměnit."

- Ve Znojmě jste vyhráli 4:6, teď prohráli 5:6. Čím to je, že s tímto soupeřem to byly takové přestřelky?
"Hrál se hodně otevřený hokej. To že padalo dost gólů, je zásluha i nás gólmanů. Jsme tam od toho, abychom něco chytili. Klukům můžu jen poděkovat, že skóre takhle snížili a málem i vyrovnali."

- Co vám dala letní příprava v extraligovém klubu?
"Strašně moc po fyzické i psychické stránce. Vyzkoušel jsem si, jaké je to chytat za extraligovým mančaftem. Je to velký rozdíl ve srovnání s druhou ligou. Všechno je rychlejší, musíte se lépe soustředit, bruslit... Každý trénink tady mi dává čím dál víc."

- Jak vůbec došlo k vašemu návratu do Zlína?
"V létě probíhala jednání, dlouho se to řešilo. Napřed to vypadalo, že se budu vracet za hranice, ale nakonec jsme se dohodli na podmínkách. Moc jsem si přál, abych se mohl vrátit, ale nečekal jsem, že to bude už tuto sezonu. Doufám, že se budu moct ještě porvat o místo a ukážu, že se sem třeba vrátím nastálo."

- Jaký máte další program?
"Tento týden se přesouvám do Hodonína a jednou týdně bych měl dojíždět do Zlína na tréninky."

- Jaké má Hodonín ambice v nadcházející sezoně?
"Loni jsem je sledoval, měli to těžší, protože se druhá liga vrátila k rozdělení na dvě skupiny a ve východní hráli střed tabulky. Ambicemi jsou postup do play off a byl bych rád, kdybychom došli co nejdál. A kdyby se zopakoval třeba titul... Jsou to velké ambice, ale člověk si musí dávat jen ty nejvyšší."

- Budete tam stálá jednička?
"S trenéry jsem tohle ještě neřešil. Ale udělám pro to maximum. Pro mladého gólmana je jedno, jestli chytá v první nebo druhé lize, potřebuje hlavně být v bráně a osahat si seniorský hokej."

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY