čtvrtek 10. září 2015 | Zlin Press - Roman Ordelt

Kdo se postaví do brány, Štůrala nebo Kašík?

Jedním z otazníků v sestavě PSG Zlín před startem extraligy je určení gólmanské jedničky. Nastoupí do brány v úvodním kole naledě mistrovského Litvínova Libor Kašík nebo Tomáš Štůrala? Jasná jednička nebyla podobně jako v předchozích sezonách jmenována. V záloze je dále je zlínský odchovanec Petr Zavadil, který se přemístol do druholigového Hodonína a Berani mohou v případě nouze využít i služeb zkušeného Luboše Horčičky, který má z prvoligového Prostějova vyřízený střídavý start.

„O místo jedničky se poperou Štůrala s Kašíkem, ale kdo nastoupí v úvodním kole proti Litvínovu neprozradím,“ pověděl první trenér Rostislav Vlach na klubové tiskové konferenci před startem extraligy. Oba odchytali v letní přípravě shodně čtyři celé zápasy, v pátém duelu na ledě Havířova si rozdělili porci práce na brankovišti přesně na polovinu. „Určitý plán nasazování brankářů máme. Štůrala je zkušenější, zatímco Kašík mívá pomalejší rozjezd sezony. Nicméně proti loňsku byl v přípravě lepší. Gólman většinou dozrává v pětadvaceti až sedmadvaceti letech. Věříme, že to Káša zvládne rychleji,“ upřesnil zlínský stratég.

Během extraligové sezony se může objevit v bráně Zlína i zkušený Luboš Horčička, který v týmu PSG v předchozích čtyřech sezonách úspěšně působil. „Luboš je stále hráčem Zlína. Pokud nastane nějaká krize, součastí naší dohody je i střídavý start Horčičky z ligového Prostějova,“ řekl Mgr. Patrik Kamas, jednatel klubu. 

Brankář Zlína Libor Kašík v přípravném zápase na ledě Slovanu Bratislava, účastníka Kontinentalní hokejové ligy.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY