čtvrtek 10. září 2015 | Zlin Press - Roman Ordelt

Extraliga startuje, úvodní kolo nabídne v Litvínově souboj dvou posledních mistrů!

Aktualizace 11.9., 11 hodin.Třiadvacátý ročník české extraligy zvedá oponu v pátek 11. září. Hokejisté PSG Zlín zahájí extraligové zápasy v nové sezoně 2015/2016 na ledě mistrovského Litvínova. Los úvodního kola svedl hned na začátky extraligy bitvu posledních dvou mistrů. Berani v čele s kapitánem Ondřejem Veselým vyrazili pod Krušného hory s denním předstihem a s cílem urvat na severu Čech první bodový zisk. Zlín v Litvínově zahajoval extraligu před dvěma lety, tehdy si odvážel dva body za výhru 3:2 po samostatných nájezdech.

Zlín má na úvod extraligy náročný los, neboť se utká s trojicí Litvínov, Sparta a Třinec. Berani změří síly hned v prvním kole s úřadujícím mistrem, poté se v domácí premiéře utkají se Spartou a jede na led největšího favorita extraligy a loňského finalisty z Třince. „Čeká nás velmi těžký úvod. Těžší protivníky bychom na začátek těžko hledali. Na druhou stranu nemáme co ztratit. V loňské sezoně jsme měli papírově lehčí soupeře a začátek nedopadl vůbec dobře. Věřím, že letos budeme více koncentrovanější, urveme bodový zisk a start do extraligy bude lepší než v loňské sezoně,“ řekl Rostislav Vlach, první trenér PSG Zlín.

Trenéři PSG Zlín v přípravě často míchali se sestavou a především v útoku vyzkoušeli řadu hráčů. „Měli jsme v přípravě daleko více hráčů než v předchozích letech, především přetlak hráčů byl v útoku, kde jsme zkoušeli nové i staronové hráče. Měli jsme možnost vybírat základní kádr ze širšího kolektivu. Uvidíme v extraligových zápasech, zda se nám podařilo vybrat správné typy hokejistů. Každopádně odhodlání a snaha hráčů je patrná, v přípravě bylo vidět nasazení, ochota hodně na sobě pracovat,“ vysvětlil zlínský stratég.

Ve zlínském dresu se objeví už na ledě Litvínova nové tváře. Slováci Martin Cibák, Tomáš Sýkora, Daniel Štumpf, podobně jako zkušený bek Aleš Holík velmi dobře zapadli do sestavy. „Věřím, že soudružností a bojovností získáme co nejvíce bodů. Extraliga bude opět velmi vyrovnaná. Budou rozhodovat maličkosti a detaily, hráči musí dodržet taktiku a systém hry, který chceme hrát,“ řekl Vlach. Zlín bude od úvodního kola hrát na šest beků a dvanáct útočníků. „Dva povinné mladé hráče do dvaceti let v současné době nemáme na odpovídající úrovni pro seniorskou extraligu,“ uvedl třiapadesátiletý kouč Zlína. V sestavě schází zkušený bek Marušák, který má zlomenou navikulární kost na pravé ruce. Zdravotní stav ostatních hráčů je velmi dobrý. Do Litvínova nakonec neodcestoval s týmem útočník Tomáš Čachotský, který léčí drobný šrám.

Zlínská družina se vydala po dopoledním tréninku na ZS Luďka Čajky odpoledne klubovým autobusem na cestu do Litvínova. „Hráči přenocují na úpatí Krušných hor v hotelu Loučky, který je situován v klidném lesnatém prostředí na okraji města,“ hlásil Martin Kotásek, vedoucí mužstva. V den utkání následuje od 10 hodin rozbruslení a poté taktická porada. Po obědě čeká hráče odpočinek a dvě hodiny před úvodním buly se budou hlásit v kabině.

Utkání 1. kola Tipsport extraligy HC Verva Litvínov – PSG Zlín začíná na ZS Ivana Hlinky v 17:30 hodin, sledovat ho na TV Tipsport nebo prostřednictvím textového zpravodajství na webu onlajny.com.

Sestava Litvínova v posledním zápase před extraligou (Liga mistrů proti týmu Blue Espoo): Janus - Kubát, Chaloupka, Sklenička, Pavlík, Pavelka, Gula - Jánský, Hübl, Lukeš - Martynek, Hanzl, Trávníček - Jurčík, Gerhát, Hořava - Písařík, Piroš, Šrámek. Trenéři Rulík, Weissmann, Šlégr.

Hráčský kádr PSG Zlín pro zápas v Litvínově (řazeno abecedně):
Brankáři: Libor Kašík, Tomáš Štůrala, obránci: Aleš Holík, Oldřich Horák, Oldrich Kotvan, Martin Matějíček, Dalibor Řezníček, Tomáš Žižka, útočníci: Martin Cibák, Filip Čech, Petr Holík, Pavel Kubiš, Zdeněk Okál, Jiří Ondráček, Robert Říčka, Tomáš Sýkora, David Šťastný, Daniel Štumpf, Ondřej Veselý, Roman Vlach.

Realizační tým: Rostislav Vlach – první trenér, Juraj Jurík – druhý trenér, Richard Hrazdira – trenér brankářů, Martin Kotásek – vedoucí mužstva, Patrik Hučko – masér, Miloslav Sedlák – kustod.


HC Verva Litvínov - PSG Zlín
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY