neděle 13. září 2015 | Zlin Press - Roman Ordelt

Obránce PSG Tomáš Žižka: Za chyby jsme zaplatili pěti inkasovanými góly

Ani ve druhém zápase letošní extraligové sezony nedokázali hokejisté PSG Zlín získat aspoň jeden bod. V domácím duelu se Spartou prohráli 3:5. "Nadřeli jsme se na vstřelené góly a sami zaplatili za naše chyby pěti brankami," mrzelo obránce Tomáše Žižku, který se ve 26. minutě zapsal mezi střelce.

- Začátek sezony jste si asi představovali jinak, že?
"Narazili jsme na těžké soupeře. Litvínov i Sparta jsou týmy, které dokáží potrestat chyby, jaké jsme udělali. I dnes tam byly, zaplatili jsme za ně inkasovanými góly a sami se na branky strašně nadřeli. Jsme zklamaní z toho, co jsme dneska předvedli. Už první třetina neby;la dobrá, ani lidi na stadionu jsme nedostali do varu a neudělali tlak na rozhodčí."

- Přitom začátek druhé částy jste měli skvělý a během pěti minut vyrovnali. Co jste změnili?
"Zkusili jsme hru zjednodušit a tlačit se víc do brány, takovou hru musíme praktikovat. Jiné góly než takové, jaké jsme dali dnes, asi střílet nebudeme. Za stavu 2:2 už to vypadalo, že se nadechujeme, ale Sparta nás pak potrestala. Potom jsme zvadli, jak se říká. Odskočili nám na náskok, na který jsme už nedokázali zareagovat. Stálo nás to hodně sil, Sparta byla na puku a šlo vidět, že jsou lepší.

- Spadlo z vás aspoň to, že jste se na rozdíl od utkání v Litvínově prosadili střelecky?
"To je dobře, kdybychom to zase odehráli s nulou vstřelených branek, už by to bylo špatné. Ověřili jsme si, že góly dát umíme. Jenže nesmíme zároveň tolik inkasovat, v Litvínově čtyřikrát a dnes doma pětkrát. Nemáme asi tak silný mančaft, abychom dali Spartě šest, sedm gólů."

- Už po druhém utkání jste pod tlakem a každý si vzpomene na loňský špatný start soutěže. Je to hodně nepříjemné?
"Je to tak, ale sezona bude dlouhá. Nesmíme začít panikařit. Je potřeba vzít si z dnešního zápasu těch deset minut, kdy jsme Spartu zatlačili a hráli hokej, jaký bychom měli hrát. Nemůžeme si ale dovolit takové chyby."

- Los máte hodně těžký, v pátek jedete na led silného Třince.
"Musíme si teď vyhodnotit oba zápasy které jsme odehráli a jako mužstvo říct, čeho se vyvarovat. V Třinci to bude stejné jako dnes, potrestají každou chybičku, každý zbytečný faul. Pokud chceme uhrát dobrý výsledek, musíme si na to dát pozor. Každý si musí ve své hlavě uvědomit, že si nemůžeme hrát na velké hokejisty. Ty tady ještě nemáme. Loni jsme taky po špatném úvodu sezony začali od těch jednodušších věcí."

Tomáš Žižka v souboji s hráčem Sparty.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY