pondělí 14. září 2015 | Zlin Press - Jakub Kudláč

VIDEO: Zlín se rozloučil s legendami Čajánkem, Leškou a Balaštíkem

Střetnutí se Spartou začalo o několik minut později, důvod k tomu byl pádný. A někteří možná ani nevěřili vlastním očím. Legendy zlínského hokeje Petr Čajánek, Petr Leška a Jaroslav Balaštík byly na ledě, ovšem v obleku a bez bruslí. Všichni tři hokejisté ukončili po loňské sezoně kariéru a v neděli se oficiálně rozloučili s i diváky.

Téměř šest tisícovek lidí aplaudovalo této trojici ve stoje, vše doprovodili zlínští fanoušci svou tvorbou podobizen této party. "I mě to rozloučení dojalo. Bylo to příjemné, přišlo mnoho fanoušků a jsem rád, že jsem se toho mohl účastnit. Naposledy jsem se mohl ukázat fanouškům, za celé ty roky jim patří veliké dík," pověděl pětatřicetiletý Jaroslav Balaštík, stříbrný reprezentant a trojnásobný nejlepší střelec extraligy.

U ničeho nechyběl ani rekordman Petr Leška, jenž v extraligových 1156 zápasech nasbíral 909 bodů za 281 gólů a 628 asistencí. "Samozřejmě mě těší, že jsme se mohli s fanoušky rozloučit a zamávat jim. Chtěl bych jim poděkovat za celých těch dvacet let, kdy nás podporovali," řekl Leška. "Dnes když jsem šel na zimák, tak konečně to bylo bez nervů. Šli jsme se podívat na hokej a nic nás nesvazovalo," pověděl zanedlouho čtyřicetiletý muž, jenž drží rekord v počtu odehraných zápasů v řadě. Číslo se zastavilo na 597.

V neposlední řadě se také rozloučil kapitán Petr Čajánek. "Jsem rád, že jsme po loňské hektické sezoně mohli před ty lidi vystoupit a takto se rozloučit," řekl hráč se zkušenostmi z NHL, KHL a muž, jenž si na sklonku kariéry splnil dětský sen - vyhrát titul se Zlínem.

Všem třem se nyní výrazně změní život. "Ano, budeme mít nyní takové rodinné tempo," řekl Balaštík. "Byli jsme teď několik let na zimáku a je potřeba i oddech," dodal Čajánek. "Jestli budu pokračovat v klubu, to se uvidí," dodal trojnásobný mistr světa.

O budoucnosti má nyní jasno jen kanonýr hrávající s číslem 96. "Dělám hráčského agenta. Učím se teď vnímat hokej z druhé strany. Je to pro mě příležitost, jak zůstat u hokeje a pracovat s mladšími kluky. Nebylo by třeba také od věci někdy v budoucnu tady těm mladším klukům pomoci," nastínil Balaštík.

Věčný smíšek Leška na své vtípky nezanevřel ani po konci kariéry. "Hned na začátku jsme nahodili takovou poznámku, že z toho vrchu jsme museli vypadat hrozně. Naráz totiž vidíte, jak by šel ten hokej hrát jinak, víc v klidu a tak."

A jestli bude Zlín bez této trojky slabší? "Loni to taky nešlo, a to jsme tu byli všichni tři," pověděl Petr Čajánek. A že právě on byl u soupeře nenáviděn jen jako soupeř dokázal i asistent trenéra Sparty Zdeněk Moták. "Bylo to hezké se takto rozloučil s legendami," pověděl.


SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY