sobota 19. září 2015 | Zlin Press - Jakub Kudláč

V závěru to bylo peklo, pověděl o utkání v Třinci Tomáš Sýkora

Dobře poskládaný útok. Útočná trojice Tomáš Sýkora, Martin Cibák a Pavel Kubiš byla při pátečném utkání v Třinci vedle gólmana Tomáše Štůraly důležitou součástí žlutomodrého úspěchu. Byla u obou vstřelených branek a několika šancí. "To je jedno, kdo góly dá, hlavně jsme chtěli bodovat, a to se povedlo," pověděl po utkání střelec úvodní branky Tomáš Sýkora.

Po první bezbrankové třetině přišel pro Zlínské zlatý čas. Na začátku druhé třetiny se totiž prosadil Tomáš Sýkora a poslal Berany do vedení. "Cibák mně dal puk do jízdy, udělal jsem kličku na střed, vystřelil a mezi nohama to tam brankáři spadlo," pověděla letní posila ze Slovenska. Ta byla za moment i u druhé vstřelené branky, kdy díky aktivnímu napadání slovenského forvarda udělal Orsava chybu při rozehrávce, namazal Kubišovi a ten přesnou střelou zvýšil na 2:0. Následně zase právě on vyslal Kubiše do úniku, leč ten gólem neskončil.

Pro pětadvacetletého Sýkoru to byla první extraligová trefa v novém dresu. "Bylo jedno, kdo branku dá. Hlavně jsme chtěli, spíše potřebovali bodovat a to se povedlo, čehož si moc ceníme" pochvaloval si po utkání. "Vážíme si toho, protože Třinec je velmi kvalitvní mančaft. Doufali jsme, že dáme jeden nebo dva góly a pak jsme chtěli hrát defenzivně. Dostat co nejméně gólů," dodal Sýkora.

V závěru museli hokejisté Zlína při jednobrankovém vedení bránit oslabení tři proti šesti. "Bylo to hotové peklo, ale zvládli jsme to a je vymalované," oddechl si Sýkora. Příští utkání čeká hráče z města obuvi již v neděli od 17 hodin s Mladou Boleslaví. "I to bude náročný soupeř a zase bude potřeba pořádně makat," uvědomuje si hráč s číslem 74 na zádech.

V závěru to bylo peklo, pověděl o utkání v Třinci Tomáš Sýkora
Útočník Tomáš Sýkora přišel v létě do Zlína ze slovenského Popradu.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY