úterý 06. října 2015 | Zlin Press - Jakub Kudláč

Robert Říčka: Důležitá výhra, nyní je na řadě bodovat doma. A uděláme pro to cokoliv!

Jeho první branka v sezoně měla velký význam, pomohla Beranům k těsné výhře 2:1 na ledě Karlových Varů a odlepení se ode dna tabulky. Robert Říčka otevřel skóre již ve 4. minutě při dvojnásobné přesilovce, jeho gól posvětil i videorozhodčí. "Byla to velmi důležitá trefa, která nás uklidnila," pověděl Říčka.

Devět dnů nehráli zlínští hokejisté soutěžní utkání, o to více se soustředili na souboj s Energetiky. "Celý týden jsme se na toto utkání připravovali, věděli jsme totiž, že to je velice důležité střetnutí. Naštěstí to dopadlo dobře a přeskočili jsme je v tabulce," byl po utkání spokojený Říčka. "Také nás podržel brankář, jemu za hodně vděčíme," dodal poděkování adresované Liboru Kašíkovi, jenž za utkání kryl osmnáct střel.

Zápas začal pro Berany dobře, co více si přát než celé dvě minuty mít výhodu dvou mužů v poli. A tu hned po jedenácti vteřinách zužitkoval právě Robert Říčka. "Chtěli jsme co nejvíce střílet a okamžitě se nám tam naskytla situace, kdy gólmanovi ta střela vypadla. Dostal jsem se k dorážce, ale až napotřetí jsem do sítě puk dostal," pověděl šestadvacetiletý forvard, jeho trefu však ještě dlouho řešil videorozhodčí. "Nebyl jsem si jistý, jestli ten puk byl v brance dřív než se posunula, ale dopadlo to dobře," oddychl si.

Na začátku druhé části bylo srovnáno po sporném trestném střílení domácích. "Rozhodčí to zapískal, musíme to tak vzít," komentoval situaci Říčka. Na konci druhé části však vystřelil Zlínu tři body Martin Cibák. "Ta rána mu sedla parádně, nádhera," kvitoval rodák z Havířova. Na samém konci mohli hosté zápas rozskenout při dlouhé přesilovce pět na tři, ta se ale moc nepovedla. "Tam jsme to sehráli tragicky, mohli jsme to rozhodnout a nemuseli se trápit až do konce," mrzelo trochu Říčku.

Další zápas čeká Zlínské v pátek na domácím ledě proti Vítkovicím, v případě výhry se mohou v tabulce dostat před ostravský celek. "Už bychom chtěli konečně bodovat doma a uděláme pro to cokoliv," slibuje Říčka. Berani se na Zimním stadionu Luďka Čajky k utkání postaví po dlouhých devatenácti dnech, úvodní buly je stanoveno na 17:30 hodin.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY