pondělí 05. října 2015 | Zlin Press - Jakub Kudláč

Tomáš Čachotský po premiéře v dresu Zlína: Na první zápas to šlo

Po více než týdenní pauze, která byla způsobena havárií chladicího zařízení za zimním stadionu Luďka Čajky, se extraligoví hokejisté Zlína vrátili do hracího tempa. A vítězně, neboť si připsali v Karlových Varech tři body za výhru 2:1. "S Vary jako sousedem v tabulce a z venku jsou ty body o to lepší," řekl po utkání uzdravený forvard Tomáš Čachotský.

Do utkání naskočila také posila Tomáš Čachotský, jenž si na premiéru ve zlínském dresu musel počkat kvůli zranění až na 8. kolo. "Spoluhráči mě hodně pomohli, takže celkem dobré. Samozřejmě se tam najdou věci, které musím zlepšit, ale na první zápas po takové době to šlo," pověděl po utkání někdejší kapitán Jihlavy.

O jeho zranění se před sezonou mluvilo jako lehkém, nakonec však z toho byla pauza na více než měsíc. "Bohužel se to protahovalo, jak nikdo nečekal. Ale nyní už jsem připraven, dnes mě to nijak nelimitovalo. Fyzičku bych měl mít taky, protože trénovat jsem mohl. Ale jde o herní návyky, které musím získat postupem času," řekl třiatřicetiletý křídelník řady Romana Vlacha.

Zápas začal pro Zlín dobře, hned ve čtvrté minutě po zkratu domácího kapitána Radka Dudy dostal možnost dvojnásobné přesilovky, kterou využil. "Ten jeho zákrok nám hodně pomohl," uznal Čachotský, jenž v zápase strávil na ledě skoro jedenáct minut. "Pak byla škoda toho inkasovaného gólu po sporném nařízeném trestném střílení. Nakonec to naštěstí vyšlo, druhá pětka sehrála parádní akci a Cibo (pozn. Cibák) dal nádherný gól," pověděl.

Čachotský nastoupil v lajně s Říčkou a Vlachem. "Byl to náš první ostrý zápas spolu a nemůžu si stěžovat," řekl spokojeně. Berani mají po dlouhé cestě velice důležité tři body. "S Vary jako sousedem v tabulce a z venku je to o to lepší. Parádní body a v pátek doma proti Vítkovicím by bylo hodno přidat další, abychom se pomalu dostávali do vyšších pater tabulky," přeje si Čachotský, který si musí zvykat i na delší cestování. "Je to jedna z věcí, na kterou si musím ze Zlína zvykat. Z Jihlavy jsem to měl všude maximálně tři hodiny," dodal.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY