čtvrtek 08. října 2015 | Zlin Press - Roman Ordelt

Tým PSG Zlín hraje konečně doma! S Vítkovicemi o první body na vlastním ledě

Po téměř třech týdnech půjdeme opět na extraligový hokej ve Zlíně! Dlouhá přestávka byla vynucená havárií chladicího zařízení a následném odložení dvou domácích zápasů s Pardubicemi a Olomoucí. Hokejisté PSG Zlín se dočkali utkání na vlastním ledě po devatenácti dnech, v 9. kole Tipsport extraligy změří síly v pátek 9. října od 17:30 hodin s týmem HC Vítkovice Steel.

Vlachův soubor zvládl po dlouhé pauze v neděli těžký zápas v Karlových Varech. Z lázeňského města přivezl těsnou výhru 2:1 (branky Říčka, Cibák) a především tři cenné body, které znamenaly odpoutání se z posledního místa v tabulce. Veselý a spol. dnes změří síly s Vítkovicemi, které neměly příliš vydařený vstup do extraligy. Ostravané mají na svém kontě osm bodů a patří jim v tabulce desátá příčka. K dobru mají ještě odložený domácí zápas s Mladou Boleslaví. Daří se jim více na soupeřově ledě, kde urvali pět bodů. „Mají omlazené mužstvo a určitě pocítili v produktivitě odchod útoku ve složení Vladimír Svačina, Rudolf Huna a Ondřej Roman. Nahradili je mládím, ale vstup do letošního ročníku si představovali jinak. V posledních zápasech chytal gólman Daniel Dolejš, který vychytal cennou výhru v Pardubicích. Soupeř hraje typický vítkovický hokej založený na výborném bruslení a kvalitním přechodu do útoku. Myslím, že letos jim útok v čele s výborným Rosťou Oleszem převažuje nad obranou. Zde bych viděl šanci k našemu úspěchu v dnešním střetnutí,“ pověděl Juraj Jurík, druhý trenér PSG Zlín.

Zlín doma zatím v předešlých dvou zápasech vyšel bodově naprázdno, když prohrál se Spartou 3:5 a s Mladou Boleslaví 2:4. Berani na premiérový bodový zisk z vlastního ledu stále čekají. „Hráči jsou na duel pořádně nažhaveni. Už před týdnem se nemohli dočkat po přestávce utkání ve Varech. Tam byla znát ještě ztráta herní praxe, ale ta se rychle vrátí. Navíc hrajeme doma, kde nás diváci určitě povzbudí. Chceme vyhrát a potvrdit tři body z venku,“ upřesnil sedmačtyřicetiletý zlínský asistent.

Na marodce je nadále dlouhodobě zraněný obránce Jiří Marušák, který po výstupní kontrole už začal lehce trénovat, nicméně jeho návrat na extraligový led po zlomené navikulární kosti se těžko odhaduje. Po nemoci začal trénovat obránce Patrik Urbanec, nicméně bacily zahnaly do postele pro změnu útočníka Davida Šťastného. Sestava z vítězného střetnutí na západě Čech by se příliš lišit neměla, podle dřívější dohody odchytá oba zápasy v tomto týdnu Tomáš Štůrala.

„Ve Varech jsme získali parádní body a doma proti Vítkovicím by bylo hodno přidat další, abychom se pomalu dostávali do vyšších pater tabulky," řekl útočník Tomáš Čachotský, který v minulém kole nastoupil poprvé po zranění. Berani se dostanou v případě tříbodové výhry v tabulce před soupeře. "Už bychom chtěli doma konečně bodovat a uděláme pro to cokoliv," uvedl forvard Robert Říčka.

Zápas 9. kola Tipsport extraligy PSG Zlín versus HC Vítkovice Steel se hraje v pátek 9. října v 17:30 hodin na ZS Luďka Čajky ve Zlíně. Pokladny budou otevřeny od 16 hodin. Přijďte povzbudit v boji o důležité extraligové body zlínské Berany!

Sestava Vítkovic v úterním zápase Ligy mistrů v Tampere: Dolejš - Kudělka, Čerešňák, Klok, Sloboda, Pastor, Kovář, Štencel, Puzič - Szturc, Strapáč, Olesz - Kucsera, Kolouch, E. Němec - Burger, Balán, Zdráhal - Húževka, M. Hlinka, Vandas. Trenéři: Svozil, Petr.

Jak hrály Vítkovice v úvodních kolech extraligy?
1. kolo venku v Hradci Králové 4:3 po nájezdech, branky Olesz 2, Vandas, Balán, 2. kolo doma s Brnem 5:1, branky Olesz 2, Kudělka, Zdráhal, M. Hlinka, 3. kolo venku na Spartě 2:6, branky Zdráhal, Sloboda, 4. kolo doma s Chomutovem 0:3, 5. kolo venku v Třinci 1:3, branka Vandas, 6. kolo doma s Plzní 1:4, branka Olesz, 7. kolo venku v Pardubicích 6:1, branky Vandas, Pastor, Kucsera, Zdráhal, M. Hlinka, Balán.

PSG Zlín - HC Vítkovice Steel
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY