pátek 09. října 2015 | Zlin Press - Roman Ordelt

Útočník PSG Tomáš Sýkora: Dřeme, ale body nám chybí. Málo střílíme

Třetí domácí zápas, třetí porážka. Hokejistům PSG Zlín se před svými diváky opět nepodařilo bodově prosadit, tentokrát podlehli Vítkovicím 3:5. "Škoda, že jsme se po vyrovnávající brance ve třetí třetině nechali vyloučit a Vítkovice pak využily přesilovku," litoval útočník Tomáš Sýkora.

Díky třetí trefě v sezoně se osamostatnil na čele tabulky nejlepších kanonýrů týmu, slovenský útočník z toho ale radost neměl. "Gól pro mě nic neřeší, chtěli jsme domácí zápas vyhrát," prohodil Sýkora, který se střelecky prosadil proti Třinci, Mladé Boleslavi a nyní i v utkání s Vítkovicemi.

Berani tak nenavázali na bodový zisk z Karlových Varů a v utkání se soupeřem, který bude rovněž bojovat především o umístění v první desítce, neuspěli. Klíčový moment se zrodil ve třetí třetině, kdy chvíli po vyrovnávající brance obránce Oldřicha Kotvana reagovali hosté gólem Olesze. Následnou hru bez brankáže domácí nevyužili a naopak inkasovali popáté.

"Podali jsme slušný výkon, i bruslařsky to šlo, ale rozhodly detaily," podotkl Sýkora. "Škoda, že jsme se po třetím gólu ve třetí třetině nechali vyloučit a Vítkovice pak využily přesilovku. Měli přitom i štěstí, puk se jejich hráči odrazil křížem přímo na hokejku. V podobných momentech nám chybí zkušenost, je potřeba takovou situaci ustát a výsledek udržet. To samé se nám stalo s Mladou Boleslaví," mrzelo domácího forvarda s číslem 74.

Pětadvacetiletý Sýkora přišel do Zlína v létě a v dosavadním průběhu extraligy ukazuje, že by mohl být platnou posilou. "Osobně jsem ve Zlíně spokojený. Ale byl bych radši, kdyby se nám dařilo i výsledkově. Hlavně na domácím ledě je potřeba vyhrávat," přiznal. "Dřeme, to se nám nedá upřít, jenže body chybí. Navíc málo střílíme, někdy místo střely volíme přihrávku. Lepší je zavřít oči a vystřelit," dodal Sýkora. Za pravdu mu dává i poměr střel z pátečního duelu - 22:41 z pohledu Zlína.

Tomáš Sýkora při hře.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY