pátek 23. října 2015 | Zlin Press - Roman Ordelt

Útočník Robert Říčka: Padesát minut makáme a máme jen bod

Skoro celý zápas byli jasně lepší a mátožnou Kometu držel nad vodou jen brankář Marek Čiliak. Jenže hokejisté PSG Zlín v domácím duelu s Brnem nezvládli závěr střetnutí a nakonec padli 2:3 po prodloužení. "Je to škoda. Padesát minut makáme a máme jeden bod. Na to, jak zápas probíhal, je to pro nás strašně málo," mrzelo útočníka Roberta Říčku.

- Je pro vás povzbuzením aspoň to, že jste byli herně dlouho lepší a soupeře skoro k ničemu nepustili?
"V minulých zápasech byly naše výkony opravdu špatné, ale už v Plzni jsme cítili, že se naše hra zvedá. Až na závěr to byl povedený zápas. Jsme strašně zklamaní. Přišlo dost lidí, chtěli jsme vyhrát a navnadit je dobrým hokejem. Málem se to povedlo, jen koncem utkání jsme to zhatili. Přitom když jsme dali na 2:0, už jsem věřil, že tři body uhrajeme."

- Čím si vysvětlujete kolaps v posledních pěti minutách?
"Sesypali jsme se a báli o výsledek. Byli jsme rádi i za bod. Měli jsme závěr lépe sehrát, byla tam série našich vyloučení Snad nás prohra nesrazí ještě víc dolů a odrazíme se aspoň od výkonu."

- Gólman Marek Čiliak pochytal skoro nemožné, že?
"Jo, chytal výborně. Ale to platí pro oba gólmany. Káša tam měl fantastické zákroky, vytáhl tři jasné góly. Závěr jsme mu pokazili. Celkově se nedá říct, že by to byl zápas bez šancí, i když to bylo dlouho 0:0. U mého gólu už jsem chtěl jít vystřídat, jenže Petr Holík mi ještě nahrál a já vystřelil. Čiliak asi v první chvíli puk neviděl a propadlo mu to pod rukou."

- Bylo poznat, že se do sestavy vrátil zkušený obránce Jiří Marušák?
"Určitě ano, sice nedal gól, ale v přesilovce měl několik střel. Byl platný při rozehrávce i bránění, hodně nám pomohl."

- Doma jste ještě nevyhráli, měli jste to v hlavě?
"Už v týdnu jsme si k tomu sami hráči v šatně něco řekli, nemůžeme to tak nechat, že budeme pořád prohrávat. Snažili jsme se něco změnit, dnes to málem vyšlo."

- Zápas s Brnem byl prvním v sérii čtyř domácích duelů, to je asi docela nezvyk.
"Já osobně jsem rád, že nemusíme cestovat. Chtělo by to sbírat body, ať už hrajeme doma nebo venku. Dnes to byl první bod před našimi diváky, o to víc musíme zabrat. Zápasy jdou rychle po sobě, což by nám mohlo vyhovovat."

Robert Říčka se raduje z gólu do sítě Komety Brno v 38. minutě utkání.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY