neděle 25. října 2015 | Zlin Press - Roman Ordelt

ZS Luďka Čajky uvidí duel posledních mistrů, začátek v 15:30 hodin!

Hokejisté PSG Zlín pokračují v sérii čtyř domácích zápasů v řadě na ZS Luďka Čajky a stále čekají na první výhru na vlastním ledě v letošní sezoně. Vlachův soubor byl blízko vítězství v pátečním třaskavém derby s Kometou, ale po zpackaném závěru bral pouze jeden bodík. Veselý a spol. se utkají v rámci 14. kola Tipsport extraligy v souboji dvou posledních mistrů české extraligy v dnešním odpoledni s týmem HC Verva Litvínov. Severočeši jsou pro Zlín doma oblíbeným soupeřem, neboť naposledy vyhráli v Baťově městě v lednu 2010! Začátek utkání již v 15:30 hodin!

Berani prohráli pětkrát v řadě, i když v posledních dvou zápasech v Plzni a především doma s Kometou se herní projev zlínského mužstva výrazně zlepšil. Bohužel v pátečním střetnutí na výhru nestačil ani skvělý výkon v pětapadesáti minutách hry. Závěrečná pětiminutovka domácím vůbec nevyšla a v prodloužení nakonec brala bonusový bod Kometa. „V posledních pěti minutách jsme se nechali zbytečně vyloučit a pak to dovršil Martin Cibák, který zbytečně držel kotouč někde kolem modré. Přišel rychlý brejk hostů, faul a v nastaveném čase jsme dostali rozhodující gól. Celý dobrý výkon se tím pádem smazal,“ nešetřil trenér Rostislav Vlach kritikou na adresu svých svěřenců. Zlín musí vedle chabé produktivity zlepšit i disciplinovanost na ledě. Právě fauly zkušených hráčů srazily Berany do kolen a Brnu stačilo zapnout síly na posledních pět minut.

Zlín má šanci na reparát v dnešním souboji s Litvínovem. Domácí zápasy jdou nyní v rychlém sledu za sebou, v úterý se navíc dohrává zápas s Olomoucí. „Pro hokejisty je lepší hrát zápasy než dlouhé čekání. Z herního hlediska nám vyhovuje pravidelný rytmus utkání,“ pověděl zlínský trenér. Severočeši slavili na jaře mistrovský titul, nicméně start extraligy je nezastihl v nejlepším rozpoložení. V létě z týmu odešli brankář Pavel Francouz, střelec Jakub Petružálek, aktivní kariéru ukončil kapitán Martin Ručinský. Svěřenci Radima Rulíka jsou v tabulce až na jedenáctém místě,  i když v posledním období jejich forma stoupá. Verva prohrával v pátek těsně ve Vítkovicích 0:1, ale předtím se radovala třikrát v řadě z výhry. Oporou mužstva je nejlepším extraligový střelec Viktor Hübl, který zatím nastřílel během čtrnácti utkání 12 gólů! „Do utkání jdeme s cílem konečně doma vyhrát,“ burcoval Vlach. Na marodce Zlína je stále slovenský forvard Tomáš Sýkora, který stále bojuje s virózou. Do sestavy se vrací po jednozápasové odmlce obránce Dalibor Řezníček.

Zlínu se proti Litvínovu doma dlouhodobě daří. Severočeši vyhráli naposledy na ZS Luďka Čajky ve Zlíně před pěti lety v lednu 2010 po výsledku 2:1. Od té doby následuje šňůra deseti výher v řadě, Berani porazili Litvínov v jeho mistrovské sezoně 6:5 po prodloužení a 4:2. Oba týmy se utkaly v letošní sezoně již v úvodním kole, Litvínov doma vyhrál přesvědčivě 4:0. Verva zůstala po pátečním zápase v Ostravě na Moravě, v sobotním odpoledni již trénovala na zlínském ledě.

Po skončení zápasu proběhne opět autogramiáda vybraného hráče u domácí střídačky, podpisy rozdá kapitán PSG Zlín Ondřej Veselý. Zápas 14. kola Tipsport extraligy PSG Zlín versus HC Verva Litvínov se hraje v neděli 25. října v 15:30 hodin na ZS Luďka Čajky ve Zlíně. Pokladny budou otevřeny od 14 hodin

Sestava Litvínova v minulém extraligovém kole: Janus - Chaloupka, Kubát, F. Pavlík, Frolo, Gula, T. Pavelka, Z. Sklenička - Jánský, Hübl, Lukeš - Martynek, Hanzl, Trávníček - Jurčík, Piroš, M. Hořava - Kučera, Smolka, Gerhát. Trenéři: Rulík, Weissmann.

Výsledky Litvínova v letošní sezoně na soupeřově ledě:
Liberec 1:4
Hradec Králové 4:6
Plzeň 3:4 po prodloužení
Chomutov 0:1
Karlovy Vary 3:2
Sparta 3:2 po nájezdech
Vítkovice 0:1

PSG Zlín - HC Verva Litvínov
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY