neděle 25. října 2015 | Zlin Press - Roman Ordelt

Útočník Jiří Ondráček: Zvedáme se postupnými krůčky

První trefou v sezoně pomohl hokejistům PSG Zlín k první domácí výhře v sezoně. Na útočníkovi Jiřím Ondráčkovi bylo po zápase s Litvínovem hodně poznat, jak moc si zlínský tým cenil vydřeného vítězství 3:2 na samostatné nájezdy. "Chtěli jsme vyhrát za tři body, ale zvedáme se i postupnými krůčky. Musíme se odlepit se od dna," řekl Ondráček.

- Mohl jste skórovat i dvakrát, ale jednou jste trefil tyčku.
"Pokud se nepletu, do tyče jsem střílel i minulý zápas. Co se dá dělat, musím to zkoušet a štěstí jít naproti. Po první třetině jsme si říkali, že zase vymýšlíme blbosti místo toho, abychom se jednoduše snažili dostat do útočného pásma, kde jsme podle mě docela silní. U mojí branky dával Jirka Marušák dlouhou přihrávku, nevěděl jsem, jestli o mě Vlašák ví, ale u druhé tyčky mě uviděl a já už jen nastavil hokejku."

- Ulevilo se vám hodně? Letos to byla první branka.
"Já už jsem zvyklý, tohle mě nerozhodí. Už jsem čekal i sedmdesát zápasů nebo kolik to bylo." (úsměv) Do šancí se dostávám, takže jsem věřil, že mi to tam spadne a zlomím to nějakým šťastným gólem. Naštěstí to vyšlo.

- Byl to docela ubojovaný zápas, že?
"Tohle může být naše cesta, jak se dostat nahoru. Musíme bojovat, sbírat každý bodík. Chtěli jsme vyhrát za tři body, ale zvedáme se i postupnými krůčky a musíme se odlepit od dna. Hlavně aby i hra byla kvalitní. Na domácí výhru jsme čekali dlouho a zaplaťpánbůh, že jsme to urvali."

- Po pátečním duelu s Kometou Brno, který jste ztratili až v závěru, byla v kabině docela bouřka...
"Určitě to nešlo hodit za hlavu. Dva nula jsme vedli, pět minut do konce, dobře rozehraný zápas... Přitom předtím jsme hráli dobře. Připravili jsme se o body a místo tří měli jen jeden. Museli jsme si k tomu něco říct. Trenér i starší kluci si vzali slovo. Musíme se z toho poučit tak jak dnes. Když se nedaří, je potřeba to probrat. Nejde si jen říct, že máme další zápas a zkusíme to. Tak to nejde. Kdybychom si nic neřekli a neukázali si video, tak dnes přijdeme na led a zase byli jako lajdáci."

- V posledních kolech už ale hra začíná vypadat lépe, ne?
"Asi jo. Nejspíš nám nesedí, když se hraje pátek, neděle. Potřebujeme zápasový rytmus, tak jsme sbírali body i loni. Reprezentační pauzy a podobné přestávky nám nesvědčí. I když první třetina dnes nebyla optimální, tak už se to celkově začíná lepšit. Teď zase hrajeme v úterý s Olomoucí, věřím, že získáme tři body, které potřebujeme."

Jiří Ondráček během zápasu.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY