úterý 10. listopadu 2015 | Tomáš Melzer, Roman Ordelt

Klub PSG Zlín využil reprezentační pauzu k tréninku a doplnění kádru

Tvrdým tréninkem a doplněním kádru vyplnil reprezentační přestávku hokejový tým PSG Zlín, který nyní vyhlíží další extraligové zápasy, v nichž chce napravit mizerný začátek sezony.

Mužstvo využilo devítidenní extraligovou pauzu na začátku listopadu k usilovnému tréninku. „V první části jsme se zaměřili na kondiční přípravu, od neděle již přišly na řadu systémové věci. Do přípravy byla vložena i posilovna, ve fyzické přípravě klademe důraz na výbušnost a rychlost. Po zbytečných domácích prohrách s Kometou a Olomoucí jsme si potřebovali vyčistit hlavy a tvrdě se připravit na další část soutěže,“ pověděl Rostislav Vlach, první trenér PSG Zlín.

Vedení klubu a realizační tým také pracovalo na změnách v kádru a vytipování hráčů, kteří by týmu v současné situaci pomohli. Jednotlivé kroky, které byly doposud učiněny, jsou realizovány s ohledem na mnoho aspektů. Hráči, kteří doplňují A tým, by měli být přínosem, zapadnout povahově do kabiny a mít motivaci rvát se o místo v sestavě. Sítem nabídek prošli útočníci Jan Maruna z Havířova a Adam Havlík z Pardubic. „Nejsou to známá jména, nicméně jsou to typově hráči, kteří se hodí do našeho herního systému. Jsou to kluci, kteří již něco předvedli a mají velkou motivaci zapadnout do týmu a pomoci dostat ho z nejnižších příček extraligové tabulky opět nahoru,“ upřesnil kouč Vlach. Znojemský odchovanec Havlík je velmi tvořivý hokejista, který může Zlínu pomoci. Havířovský Maruna patří ke klíčovým hráčům prvoligového mužstva ze Slezska a byl v hledáčku Zlína již v loňské sezoně. Ve slezském týmu je dlouhodobě jedním z nejlepších útočníků. Opačným směrem odešel Zdeněk Okál, kterého si Havířov z nabídky trejdů vybral, což však neznamená, že se nemůže za pár týdnů vrátit do Zlína.

Dalším krokem je příchod hráče výraznějšího jména, který vezme větší kus míry odpovědnosti na sebe. Došlo k dohodě na spolupráci s lotyšským reprezentantem Robertsem Bukartsem, který přichází do české extraligy z šestiletého působení v týmu účastníka KHL Dinama Riga. Blíže o jeho příchodu píšeme v samostatném článku.

Mimo dalších hráčů, jednal klub také o příchodu Bukartsova krajana, obránce Jekabse Redlihse, který dal nakonec přednost, zejména z rodinných důvodů, Karlovým Varům, kde již působil. Petra Obdržálka, který absolvoval s týmem PSG předsezonní přípravu, Zvolen neuvolnil.

Veškeré učiněné kroky byly v pátek 6. listopadu 2015 jednomyslně schváleny prezídiem klubu, které vyslovilo plnou podporu vedení včetně realizačního týmu A mužstva vedeném prvním trenérem Rostislavem Vlachem. "Každodenně pracujeme na tom, aby se situace zlepšila. Chceme se vyhnout unáhleným krokům, boření koncepce a filozofie, se kterou pracujeme již několik sezon," řekl Mgr. Patrik Kamas, jednatel PSG Zlín.

Rušná situace před brankářem Liborem Kašíkem v utkání PSG Zlín versus HC Olomouc, ve kterém Berani prohospodařili třígólový náskok a nakonec zůstali po prohře 3:4 bez bodu.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY