středa 11. listopadu 2015 | Zlin Press - Roman Ordelt

Do města automobilů jede Adam Havlík i Jan Maruna

Tipsport extraliga se rozběhne po reprezentační pauze ve středu 11. listopadu nekompletním 17. kolem. Hokejisté PSG Zlín míří do Mladé Boleslavi, kde se utkají s Bruslařským klubem. Svěřenci zkušené trenérské dvojice František Výborný, Marian Jelínek si vedou v letošním ročníku nadmíru zdatně, neboť jim patří v tabulce pátá příčka. Vlachův soubor představí ve městě automobilů i dvě nové tváře ve zlínském dresu, v útoku poprvé nastoupí Adam Havlík a Jan Maruna. Pro havířovského odchovance Marunu se jedná o premiérový start v nejvyšší soutěži. „Čeká nás v nejbližších týdnech šňůra zápasů a chceme do ní vstoupit úspěšně. Jedeme do Boleslavi bodovat a právě tento zápas nás může úspěšně nastartovat do náročného programu extraligy, který máme před sebou,“ pověděl Juraj Jurík, druhý trenér Zlína.

Bruslařský klub z Mladé Boleslavi patří k příjemným překvapením letošní extraligy. Od začátku letošní sezony hraje v popřed extraligové tabulky, Středočeši byli před přestávkou na páté příčce s 29 body a aktivním skóre 43:33. „Bolka hraje letos velmi dobře, má stabilní výkonnost podpořenou výbornými výkony gólmana Ritticha. Ten chytl svou šanci za pačesy po zranění brankáře Růžičky. Čeká nás těžký zápas, ale nechceme se vracet domů bez bodů,“ řekl Juraj Jurík, zlínský asistent. Mladá Boleslav neprohrála v letošním ročníku extraligy na domácím ledě po šedesáti minutách hry ani jeden zápas a v sedmi utkáních ztratila na vlastním ledě pouhé tři bodíky! Bruslařský klub má velmi kvalitní obranu, o čemž svědčí, že hned čtyři hráči byli povolání do reprezentačních výběrů. Na Karjale Cup hráli v českém národním týmu Marek Trončinský, Tomáš Voráček, Matěj Stříteský, zatímco slovinský dres oblékl Mitja Robar.

Zlínští hokejisté odcestují k utkání v kompletním složení. Kouč Rostislav Vlach nasadí bo boje i dvě nové tváře. V útoku se objeví Adam Havlík z Pardubic a Jan Maruna z prvoligového Havířova. Pro šestadvacetiletého odchovance slezského klubu to bude zároveň premiéra v extralize. „Menší zdravotní problémy měl v extraligové přestávce obránce Dalibor Řezníček, ostatní hráči jsou fit. Z útočníků se nevešli do zápasové sestavy Pavel Sedláček a David Šťastný,“ upřesnil sedmačtyřicetiletý Jurík. Veselý a spol. absolvují dopoledne rozbruslení na vlastním ledě a před obědem se vydají na cestu do dějiště utkání.

Utkání 17. kola Tipsport extraligy BK Mladá Boleslav – PSG Zlín se hraje ve ŠKOENERGO Aréně ve středu 11. listopadu od 17:30 hodin, můžete ho sledovat na TV Tipsport nebo prostřednictvím textového zpravodajství na webu onlajny.com.

Sestava Mladé Boleslavi v posledním extraligovém zápase: Rittich - Voráček, Stříteský, Holub, Trončinský, Robar, Ovčačík - L. Pabiška, D. Výborný, Jarůšek - Pacovský, Urban, M. Látal - Lenc, Žejdl, Hyka - Klimenta, R. Hruška, Bárta. Trenéři: F. Výborný, M. Jelínek.

BK Mladá Boleslav - PSG Zlín
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY