neděle 15. listopadu 2015 | Zlin Press - Roman Ordelt

Tým PSG Zlín jede do Pardubic urvat extraligové body na ledě Dynama

Tipsport extraliga pokračuje v neděli 15. listopadu nekompletním programem 19. kola. Hokejisté Zlína se představí na východě Čech, kde se utkají v důležitém duelu s týmem HC Dynamo Pardubice. Vlachův soubor má šanci v případě bodobého zisku odpoutat se z posledního místa extraligové tabulky. V případě tříbodové výhry může celek Dynama dokonce v tabulce přeskočit. „Nechceme se vracet domů s prázdným bodovým ziskem. Čeká nás těžký protivník, ale samozřejmě chceme uspět. Nesmíme připustit, aby šly Pardubice do vedení,“ uvedl Rostislav Vlach, první trenér PSG Zlín. Vítězná sestava z minulého utkání nedozná změn. Utkání v Pardubicích začíná již v 15 hodin.

Zlínský hokej si velebí lotyšskou posilu z KHL. Pětadvacetiletý reprezentant Roberts Bukarts rozhodl při premiéře v české extralize o výhře nad staronovým nováčkem z Chomutova. Bývalý hráč Dinama Riga otevřel střelecký účet a poté rozsekl samostatné nájezdy. Debut na českém ledě jako hrom, zkrátka přiišel, viděl a zvítězil! „Málokdy se to vidí, samozřejmě jsme za to rádi. Patrám v paměti, možná v minulosti přišla posila a dala gól. Ale aby přišel nový hráč a rozhodl hned dvěma góly zápas, to nepamatuji,“ pověděl Rostislav Vlach.

Berani změří síly s Pardubicemi, které rovněž neměly vydařený vstup do sezony a pohybují se ve spodních patrech tabulky. Mizerný vstup odnesla trenérská dvojice Miloš Říha mladší, Václav Baďouček. Na jejich místa přišli bývalí úspěšní hráči Richard Král a Marek Zadina, mimochodem oba úspěšně působili před lety ve zlínském klubu. Zlín s Dynamem s letošní sezoně ještě nehrál, úvodní duel ve Zlíně byl odložen kvůli havárii chladicího zařízení na 1. prosince. „Po změně trenérů šlo Dynamo výkonnostně i výsledkově nahoru, vyhrálo pár zápasů a zvedlo se jim i sebevědomí. Každopádně doma hraje lépe než venku, hlavně nesmíme připustit, aby šlo do vedení. Pardubice mají velkou podporu diváků a obracet s nimi nepříznivý stav není zrovna snadná práce,“ řekl třiapadesátiletý kouč.

Veselý a spol. se nadále trápí v koncovce, nebýt příchodu lotyšské posily čekali by na gól ze hry více než předlouhých dvě stě minut. Pozitivem je zlepšení defenzivy, Berani inkasovali v posledních dvou zápasech jediný gól. „Obrana už nedělá takové fatální chyby jako v minulých zápasech, navíc výborně chytá Libor Kašík. Získali jsme pár bodů a kluci si více věří. Zvedlo se jim i sebevědomí a lépe se hraje. Nesmíme však tomu podlehnout, neboť všechny zápasy jsou vyrovnané a rozhodují maličkosti. Je potřeba se stále zlepšovat a neustále na sobě pracovat,“ vysvětlil Vlach.

Vítězná sestava z utkání s Chomutovem se nemění, mužstvo nastoupí v Pardubicích v totožném složení jako v pátečním střetnutí s Piráty. Zlínská družina absovlovala v neděli ráno rozbruslení na ZS Luďka Čajky a v půl desáté se vydala klubovým autobusem na cestu do východních Čech. „Před polednem se zastavíme ještě za Olomoucí na nedělní oběd,“ hlásil Martin Kotásek, vedoucí mužstva.

Utkání 19. kola Tipsport extraligy HC Dynamo Pardubice – PSG Zlín se hraje v Tipsport areně v neděli 15. listopadu od 15 hodin, můžete ho sledovat na TV Tipsport nebo prostřednictvím textového zpravodajství na webu onlajny.com.

Sestava Pardubic v minulém extraligovém kole: Maxwell - Štajnoch, Gregorc, Nedbal, Čáslava, Bokroš, Ščotka, Havlík, Šeda - Tybor, Marcinko, J. Svoboda - P. Sýkora, Nahodil, Rolinek - Poulíček, Tomášek, Voženílek - Moučka, Kout, Panna. Trenéři: R. Král, Zadina.

HC Dynamo Pardubice versus PSG Zlín
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY