pondělí 16. listopadu 2015 | Zlin Press - Jakub Kudláč

Nejdříve kříšení a pak vítězný gól. Branka byla úžasný pocit, řekl Maruna

Zlínské posily se po reprezentační pauze ukazují více, než by kdo čekal. Po vydařené premiéře Robertse Bukartse se dařilo v nedělním utkání v Pardubicích i Janu Marunovi, který v 56. minutě hry vystřelil Zlínu tři body. "Jeli jsme sem vyválčit tři body a taky jsme podle toho po většinu utkání hráli," pověděla po utkání posila z prvoligového Havířova.

V souboji celků ze spodních pater tabulky se dokázal Zlín díky tříbodové výhře na ledě Dynama 3:2 odpoutat ode dna tabulky a dokonce poskočit až na jedenáctou příčku! "Je dobře, že se po reprezentační pauze teď podařily tři výhry a snad to není konec. Řekli jsme si, že tady musíme vyválčit tři body a taky jsme podle toho hráli až na nějakých deset minut ve druhé třetině, kdy jsme přestali hrát do těla," řekl šestadvacetiletý forvard, jenž svou první extraligovou trefu se žlutomodrými fanoušky slavil velmi emotivně. "Byl to úžasný pocit," usmíval se.

Ve třetí třetině byl však Jan Maruna vidět hned dvakrát. Nejprve v péči lékařů po nešťastné srážce s rozhodčím. "Byla to moje blbost. Dostal jsem puk na bekhend, nezpracoval jsem ho ale dobře a zahnal se až k rozhodčímu, který mi dal koňara a já si přisedl nohu. V první chvíli to vypadalo špatně, ale je to dobré," uklidnil hráč s číslem 31 na zádech.

A v 56. minutě se podařila ta šťastnější věc, kdy jeho rána od mantinelu skončila až v síti. "Nám se podařilo už pár dobrých zámků v průběhu zápasu a měli jsme klid na holi. Chtěli jsme vše tlačit do branky a zrovna tento puk se ke mně odrazil od beka. Já jsme nemířil a pouze v záklonu do toho plácl. Sedlo to však nad rameno gólmana a zaplachtilo do sítě ještě za pomocí spojnice," vykládal Maruna.

Další zápas čeká zlínské hokejisty v úterý 17. listopadu ve státní svátek v Olomouci, kde je taktika jasná. "Musíme hrát poctivě zezadu, čekat na brejky a bude to dobré," řekl Maruna.


Útočník Jan Maruna ve zlínském dresu.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY