čtvrtek 26. listopadu 2015 | Zlin Press - Roman Ordelt

PSG Zlín versus Hradec Králové: Čeká se bitva defenzivně laděných týmů

Hokejisté PSG Zlín se připravují usilovně na další zápasy Tipsport extraligy. Čtrnáctý celek extraligové tabulky má před sebou na přelomu listopadu a prosince náročný program v podobě šňůry šesti zápasů během jedenácti dnů. Veselý a spol. přivezli z úterní bitvy ve Vítkovicích jeden bod, nyní je čeká na domácím ledě v rámci 23. kola Tipsport extraligy tým Mountfield HK Hradec Králové. Berani jsou motivováni šancí dostat se do vyřazovacích bojů v play off a zabojovat o desátou příčku, na kterou momentálně ztrácí osm bodů, ale mají dva zápasy k dobru. Zápas se hraje na ZS Luďka Čajky v pátek 27. listopadu od 17:30 hodin. Přijďte povzbudit zlínské Berany v boji o důležité extraligové body!

Zlín čeká od začátku extraligy na tříbodovou domácí výhru v základní hrací době, neboť v předchozích deseti zápasech vyšel naprázdno. Svěřenci Rostislava Vlacha vybojovali na vlastním ledě mizerných pět bodů. Beranům hrubě nevyšla druhá třetina minulého domácího utkání s Karlovými Vary, kdy mužstvo inkasovalo hned pět branek. Tým PSG Zlín trápí a sráží do kolen v letošní sezoně především chyby zkušených borců. „Extraliga je velmi vyrovnaná a opravdu rozhoduje každá chybička. Bohužel chyby zkušených hráčů jsou v těchto zápasech rozhodující. Je to škoda, neboť mladí hráči mají zákonitě poté menší sebevědomí, když staří dělají chyby a nemají podporu právě od těchto starších mazáků. Poté to náš dobrý výkon i výsledek degraduje. Možná to pramení i z přemíry snahy, znaky řady našich proher jsou podobné a neustále se to vrací zpět,“ řekl třiapadesátiletý zkušený kouč.

V pátečním podvečeru přijede do Baťova města hradecký Mountfield HK. V létě do týmu přišel z pražské Slavie velezkušený útočník Jaroslav Bednář, mužstvo posílili Kanaďané Adam Courchaine a Brian Ihnacak (vlastní i italský pas). Pro zlínského fanouška bude zajímavé sledovat v týmu soupeře výkony Bedřicha Köhlera nebo Antonína Honejska, kteří ve Zlíně úspěšně působili. Ve vzájemných zápasech Zlína s Hradcem příliš gólů nepadá a výsledky bývají velmi těsné. Berani v loňské sezoně doma vyhráli 4:2, 3:2, na východě Čech prohráli 2:3 a pouze výhra 3:0 pro tým PSG se vymyká předchozí větě. V letošní sezoně vyhrál Hradec úvodní vzájemné střetnutí doma těsně 2:1. „Oba týmy preferují důslednou hru do obrany, Hradec hraje zodpovědně vzadu, hru má postavenou na obraně. Rovněž u nás je to podobné, nemáme takovou útočnou sílu, abychom je přetlačili střelecky. Musíme hrát se zabezpečené obrany a snažit se vyhrát na jeden, dva góly. Tři body už nutně potřebujeme,“ upřesnil Vlach.

Svěřencům německého kouče Petra Draisaitla patří v tabulce pátá příčka. V jednadvaceti zápasech vybojovali 38 bodů s aktivním skóre 58:55. Hradec před sezonou posílil a od začátku soutěže se drží v popředí extraligového pelotonu. „Soupeř obměnil přes léto hráčský kádr. Všichni hráči, co přišli jsou kvalitní. Hradec hraje velmi důslednou obranu, má velmi dobrého brankáře Kacetla. Čeká nás těžký soupeř, který je zodpovědný ve hře a dodržuje systém,“ uvedl Vlach.

K dalšímu oživení hráčského kádru a zvýšení konkurence na jednotlivých postech v poli je příchod staronových hráčů z první ligy. „Na utkání ve Vítkovicích jsme zapojili do sestavy útočníky Zdeňka Okála z Havířova a Michala Popelku z Přerova. Ve Vítkovicích se předvedli v dobrém světle a odvedli svou práce ve čtvrté pětce. Mají však náročný program, ve středu se hrálo kompletní kolo první ligy a Přerov ještě ve čtvrtek předehrává zápas s Kadaní. Popelka by odehrál čtyři zápasy ve čtyřech dnech, Očko není ještě po nemoci stoprocentně fit. Zřejmě nasadíme proti Hradci do čtvrtého útoku svěží hráče, kteří jsou odpočatí. Konkrétně to jsou Roman Vlach a Adam Havlík. Sestavu však definitivně rozsekneme v pátek dopoledne,“ vysvětlil zlínský stratég. V obraně je stále mimo zápasovou sestavu zkušený bek Jiří Marušák.

Zápas 23. kola Tipsport extraligy PSG Zlín versus Mountfield HK Hradec Králové se hraje v pátek 27. listopadu od 17:30 hodin na ZS Luďka Čajky ve Zlíně. Pokladny budou otevřeny od 16 hodin. Po skončení zápasu proběhne autogramiáda vybraného hráče u domácí střídačky, podpisy rozdá útočník PSG Zlín Jan Maruna.

Sestava Hradce Králové v minulém extraligovém kole: Kacetl (A. Svoboda) - Pláněk, Vydarený, K. Pilař, Frühauf, Dietz, Jank, Čáp - Ihnacak, T. Knotek, Šimánek - Bednář, Kukumberg, Dej - Červený, Honejsek, Courchaine - R. Pavlík, Köhler, Kopta. Trenéři: Draisaitl, T. Martinec.

PSG Zlín - Mountfield HK Hradec Králové
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY