pátek 27. listopadu 2015 | Zlin Press - Roman Ordelt

Útočník Michal Popelka: Doufám, že někde najdu puk na památku

Prvním extraligovým gólem pomohl hokejistům PSG Zlín k první domácí výhře za tři body. Není divu, že útočník Michal Popelka měl po skončení duelu s Hradcem Králové výbornou náladu. "Snad mi kluci puk na památku vzali. Doufám, že ho někde najdu," usmíval se dvaadvacetiletý centr.

- Jak se po premiérové extraligové brance cítíte?
"Je mi parádně. Dal jsem první gol v extralize a ještě se vyhrálo. Super pocit. Únava možná přijde, ale su tak štastný, že na to teď nemyslím. Už jsem vstřelil branku v Lize mistrů loni s Berlínem, ale v extralize je to lepší."

- Vaše trefa vypadala hodně povedeně, bekhendová střela do šibenice se nevidí každý den.
"Gólů moc nedávám, každý je pro mě překvapení. (úsměv) Jsem moc rád, že jsem ho dal. Hlavně že se vyhrálo, pak je jedno, kdo se trefí."

- Překvapilo vás, že jste dostal od trenéra šanci v rozehrané sezoně?
"Když do Zlína přišli noví hráči, tak jsem moc nepočítal s tím, že bych si tady zahrál. Ale furt jsem dřel a čekal, že šance třeba přijde. Každé utkání, které můžu v extralize odehrát, je pro mě z hlediska zkušeností výborné. Doufám, že to tak půjde dál."

- Nastoupil jste ve čtvrtém zápase za čtyři dny, jak jste na tom fyzicky?
"Bylo to těžké, ale jsem rád, že mohl hrát všechny čtyři utkání. Zápasy ve Zlíně se neodmítají, je to šance, která nechodí každý den. Jsem rád, že jsem ji dostal a doufám, že ještě přijde další. Trenér se ptal, jak jsem na tom, říkal jsem mu, že je to dobré. Zařadil mě do sestavy a jsem moc rád, že jsem mohl hrát. Zítra už bude volno, odpočinu si. Uvidím, jestli v neděli nastoupím."

- Poprvé jste doma brali tři body, pomůže to týmu psychicky?
"Je to pro nás odrazový můstek, snad teď budeme mít větší sebevědomí. Chtěli jsme za každou cenu urvat tři body, pomohlo nám, že výborně zachytal Káša. Podržel nás, jeho výkon byl jeden z faktorů toho, že jsme vyhráli."

Michal Popelka při vítězném kolečku
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY