neděle 06. prosince 2015 | Zlin Press - Jakub Kudláč

Daniel Štumpf po prvním gólu v extralize: Byl to nacvičený signál!

Bojovnost, ale neskutečná. A když se ještě spojí parádní výkon gólmana Libora Kašíka a trocha štěstí, jsou z toho velmi cenné tři body z Brna! "Padali jsme na hubu, skákali jsme do střel. Celý tým si zaslouží velkou pochvalu," pověděl po utkání šťastlivec Daniel Štumpf, který se v dresu Zlína ukázal po skoro třech měsících a hned se gólově prosadil.

Brněnská Kometa přestřílela Berany v počtu střel 37:21, počet přesilovek byl 6:1 pro domácí, ale hraje se na góly. A na ty utkání skončilo 1:2 pro tým PSG Zlín. "Předvedli jsme parádní obranu a obětavost. Navíc neskutečně chytal brankář Kašík," řekl Daniel Štumpf. A jeho slova prokládá opět statistika, blokované střely 9:27 pro Berany, Radegast index, tudíž nějaké měřítko bojovnosti, 21:81 pro Zlín. "Šli jsme strašně moc do střel, ukázkově jsme dneska tak zvaně žrali led,"šilo letní posilu ze Slovenska.

Ta však po většinu sezony strávila v Havířově, její povolání se ale vyplatilo, Secvičený signál ve 14. minutě znamenal úvodní branku zápasu. "Předtím byla komerční přestávka a my jsme se s Romanem Vlachem dohodli, že když to půjde, buly zahraje dopředu. On jako levák má možnost mi to dát přímo před prázdnou bránu, což se také povedlo. Hráči většinou startují po vhazování dopředu, takže tam je místo, prozradil dokonalou fintu čtyřiadvacetiletý forvard. "Gól mě těší o to víc, že pomohl k výhře," dodal. Následně se ještě prosadila druhá havířovská akvizice Jan Maruna.

V sobotu utkání za Havířov, o den později za Zlín, v pondělí zase za Havířov. Tento těžký herní plán Štumpfa však netíží. "Věděl jsem o tom už pár dnů, takže jsem se na to mohl připravit. Samozřejmě ale, že donekonečna by to takto stále nešlo," pousmál se hráč s číslem 10, jenž tak může dokonale říci o rozdílech mezi první ligou a extraligou. "Hraje se tu více disciplinovaně, každý má svou úlohu. Nebudeme si nic nalhávat, výkonnostně je to úplně něco jiného," uzavřel Štumpf.

Útočník Daniel Štumpf se raduje ze své první gólové trefy v extralize.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY