středa 09. prosince 2015 | Zlin Press - Jakub Kudláč

Brankář Kašík po výhře v Brně: Všichni padali na hubu, odměnou nám byla výhra

Je na něj spolehnutí a tým mu musí děkovat. Brankář Libor Kašík měl v neděli další povedený večer, kdy kryl šestatřicet střel brněnské Komety a pomohl tak k výhře 2:1 na jejím ledě. "Měli jsme se soupeřem problémy, měl neuvěřitelný tlak. Všichni ale padali na hubu a odměnou nám byla výhra," řekl po utkání zlínský gólman.

"Byl to podobný zápas jako s nimi doma," načal rozhovor třiadvacetiletý gólman, který měl nejvíce práce ve třetí třetině, kdy Brno snížilo na konečných 1:2 a navíc vyslalo na branku Kašíka oproti zlínských pěti střelám rovnou dvacet! "Chtěl jsem pustit gól co nejpozději, protože všichni jsme měli v paměti ten domácí zápas," narazil zlínský brankář na duel, kdy Berani ztratili vedení 2:0 v posledních minutách.

Nakonec Kometa snížila osm minut před koncem. "Podařilo se jim tu branku dát relativně brzy a poté měli spoustu času a neuvěřitelný tlak, dělali nám obrovské problémy. Ovšem všichni padali na hubu a díky tomu jsme vyhráli," kvitoval obětavost svých spoluhráčů Kašík, kteří za něj také několikrát zaskočili. "Ano, chvilku před koncem tam Matějíček zastavil už skoro jistý gól. Já dal nohu pryč, abych si tam ten puk nehodil, jenomže on stejně směřoval do branky," oddechl si nováček sezony 2013/2014.

Jediný gól Brna vstřelil Tomáš Kaberle, který se tak dočkal premiérové trefy v tomto týmu. "Je to Pan hokejista, takže jsem za to i rád, že jsem mu tímto udělal radost," smál se po zápase Kašík, jenž dodal. "Kdyby mi ale někdo před zápasem řekl, že dostanu jeden gól a vyhrajeme, tak bych byl spokojený."

Tímto duelem skončila první polovina základní části, pro Berany ale ne tak úplně. Mají ještě před sebou dohrávku se Spartou. Každopádně fakt je, že za 25 zápasů získali 28 bodů. "Těžko se ta první půlka hodnotí, protože jsme nízko. Bude to ještě velice těžké, odchod opor, které Zlínu vždy pomohly, jde vidět," pověděl Kašík.Třeba zápas v Brně rozhodli dva nováčci v sestavě, kteří odehráli většinu sezóny v první lize. "Přidali nám šťávu jejich chutí hrát extraligu," přiznal zlínský brankář.

Berani mají za sebou šestibodový víkend za výhru proti Plzni a Brnu, v pátek jedou na led posledního Litvínova. "Tyto dvě vítězství bych nějak nepřeceňoval, teď nás čeká důležitý zápas s Litvínovem. Hodně důležitý," upozorňuje Kašík.


Libor Kašík při zákroku.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY