čtvrtek 10. prosince 2015 | Zlin Press - Roman Ordelt

Litvínov versus PSG Zlín: Berani míří k veledůležité bitvě pod Krušné hory

Tipsport extraliga vstoupí v pátek 11. prosince do druhé poloviny základní části. Hokejisté PSG Zlín nastoupí k utkání 27. extraligového kola na ledě mistrovského týmu HC Verva Litvínov, posledního celku tabulky. Berany čeká důležitá bitva o šest bodů, která je v případě výhry může přiblížit desátému místu, které zaručuje účast ve vyřazovacích bojích play off. Vlachův soubor ztrácí na desátou příčku tři body, nicméně na rozdíl od mužstva Třince má jeden zápas k dobru. „Máme před sebou hodně důležitý zápas s protivníkem, který je v tabulce pod námi. Pokud chceme pomýšlet na lepší umístění, musíme sbírat body. Na utkání se pečlivě připravujeme a jedeme do Litvínova urvat bodový zisk,“ pověděl Rostislav Vlach, první trenér PSG Zlín. Do sestavy se vrací po zranění útočník Tomáš Čachotský.

Zlínští hokejisté jsou v tabulce po šestadvacátém kole na dvanáctém místě, když doposud nasbírali 28 bodů. Vlachův soubor ale vyhrál poslední dva zápasy, doma porazil Plzeň 4:2 a tři body přivezl rovněž z derby na ledě Komety Brno po těsné výhře 2:1. „S umístěním ani s počtem bodů v první polovině základní části nejsme spokojeni. Chtěli jsme být v tabulce rozhodně výše. Věříme, že se v dalších kolech zlepšíme. Pozitivem mohou být poslední dva zápasy, kdy se mužstvo zlepšilo po herní stránce. Nyní je před námi další půlka a musíme udělat všechno, abychom začali sbírat body častěji než v první polovině," uvedl Rostislav Vlach.

Zlín čeká na litvínovském ledě další zápas pravdy. Veselý a spol. se připravovali tři dny na veledůležitý zápas. Severočeši se krčí na posledním místě extraligového pelotonu s pětibodovým mankem na tým PSG. „Příprava probíhala nejen na ledě, ale i důkladným rozborem u videa. Rozebrali jsme si hru soupeře a jejich přesilové hry. Na ledě jsme pilovali naše přesilovky. Každý ví, o co v utkání jde a věřím, že přístup hráčů bude stejný jako v posledních dvou vítězných zápasech,“ řekl třiapadesátiletý kouč Zlína.

Do sestavy se vrací po zranění útočník Tomáš Čachotský, který zaujme pozici místo Davida Šťastného. „Další změny neplánujeme. Štumpf nastoupí opět vedle Romana Vlacha, přičemž s nasazením Okála počítáme v nedělním domácím zápase se Spartou. Ve spolupráci s prvoligovým Havířovem máme zájem pokračovat. Chceme prostřídat více hráčů, abychom některé hráče nevyautovali ohledně počtu odehraných zápasů v rámci střídavých startů,“ upřesnil zkušený hokejový stratég. Zdravotní stav mužstva je velmi dobrý, na marodce není v současné době žádný hráč.

Berani se utkají s Litvínovem v letošní sezoně již potřetí. V prvním kole prohrál Zlín na ledě soupeře jednoznačně 0:4, odveta na zlínském ledě skončila výhrou PSG 3:2 po samostatných nájezdech.

Zlínští hokejisté absolvují v den zápasu ráno rozbruslení na vlastním ledě a dopoledne se vydají na cestu pod Krušné hory. Utkání 27. kola Tipsport extraligy HC Verva Litvínov – PSG Zlín se hraje na Zimním stadionu Ivana Hlinky v Litvínově v pátek 11. prosince v 17:30 hodin, můžete ho sledovat na TV Tipsport nebo prostřednictvím textového zpravodajství na webu onlajny.com.

Sestava Litvínova v posledním extraligovém zápase: Janus - Kubát, Chaloupka, Gula, T. Pavelka, F. Pavlík, Frolo - M. Hořava, Hanzl, Trávníček - Jánský, Hübl, Lukeš - Válek, Havlíček, Piroš - Jurčík, Smolka, Gerhát. Trenéři: Rulík, Šlégr.

HC Verva Litvínov versus PSG Zlín
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY