pátek 11. prosince 2015 | Zlin Press - Jakub Kudláč

Jiří Ondráček po zápase v Litvínově: Dali jsme si fóra, teď je na čase makat

Bez ranky není branky. O tom po utkání v Litvínově ví své už i Jiří Ondráček, jehož šetření času v oslabení v útočné třetině skončilo vyrovnávací trefou na 2:2, která zařídila z ledu Vervy bod. "To byla haluz. Jen jsem do toho plácl, protože jsem měl za celé oslabení toho až nad hlavu," pověděl po utkání šťastlivec o svém třetím letošním gólu .

Na led úřadujícího mistra a zároveň posledního celku tabulky se jelo s jasným cílem. "Chtěli jsme tady bodovat, a to se nám i povedlo. Za stavu 2:2 jsme chtěli zápas dotáhnout do nájezdů, ale už to nevyšlo," mrzelo zlínského forvarda. "Takže bod není špatný, Litvínov byl doma vždy nepříjemný," dodal sedmadvacetiletý hokejista.

Domácí měli v úvodu utkání navrch a vytěžili z toho dvoubrankové vedení, to následně ale Zlínští smazali. "Šlo vidět, že ani jeden tým není v takové pohodě, aby si dovoloval. I proto hra byla taková rozháraná a nebylo to asi pro diváka moc k dívání. Jednou byl lepší soupeř, ve druhé třetině zase my," řekl Ondráček, jehož slova prokládá statistika. V prostředním dějství byl poměr střel 2:16 pro Berany!

Ve třetí části měli domácí hráči navrch, každopádně na poslední třetinu střídajícího brankáře Lukáše Horáka zaskočil nečekaný pokus Jiřího Ondráčka v oslabení. "To byla haluz. Už jsme s Kubišem byli unavení, chtěli jsme držet puk a šetřit čas. Byl jsem v klidu v rohu, a tak jsem do toho jen plácl," vyprávěl s úsměvem hráč s číslem 22 na zádech. "Ano, je pravda, že každá střela je nebezpečná, ale že by toto mohlo vyjít, s tím jsem vůbec nepočítal," přiznal se. "Zůstal po předchozí akci klečet a toto jsem viděl až v bráně," reagoval na obdrženou branku litvínovský gólman Horák.

Aktuálně jsou Berani dvanáctí se zápasem k dobru a čtyřbodovou ztrátou na desátou příčku. "My jsme si teď dali fóra, takže o to více teď musíme bojovat. Ano, je to známá fráze, ale jít zápas od zápasu a ony se body potom nějak sečtou," pověděl Ondráček. "Ani Litvínov na tom ale není dobře a šlo na nich vidět, že hraje doma a pod tlakem. V této situaci je lepší hrát venku," vysvětlil Ondráček, který si se svými spoluhráči ale od žlutomodrých fandů neoddechl ani na severu Čech. Partu okolo Ondřeje Veselého přijelo podpořit asi šest desítek příznivců. "Byl to i bod pro ty lidi, protože v tak velkém počtu dojet z takové dálky, klobouk dolů. Věřím, že nás budou podporovat i nadále," doufá sedmadvacetiletý hráč.

Blíží se Vánoce, pro hokejisty je ale nyní přednější duel na domácím ledě se Spartou. "Bude to další těžký duel, to víme všichni. Dárky ale nebudu řešit asi ani během reprezentační pauzy, vždy seženu jenom nějakou maličkost. Hlavní je rodinná pohoda a najít někde místo na zaparkování," culil se hokejový útočník s přezdívkou Onder. A jestli by si hráč fotbalového klubu Kostelce přál například fotbalový míč? "Ten jsem ještě nikdy nedostal, ale stejně bych ho u nás v Kostelci hned musel odevzdat," dodal.

Útočník PSG Jiří Ondráček v extraligovém zápase na litvínovském ledě.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY